Ashwagandha

Ashwagandha este apreciată pentru proprietățile sale de modulare a tiroidei, neuroprotectoare, anti-anxietate, anti-depresive și antiinflamatoare, care sunt doar câteva dintre avantajele sale.
 
Este planta adaptogenă cea mai utilizată și cercetată pe scară largă.
 
Ashwagandha poate ajuta la REDUCEREA NIVELULUI DE ZAHĂR DIN SÂNGE, prevenind astfel DIABETUL. De asemenea, poate contribui la reducerea glicemiei și poate îmbunătăți controlul sângelui și nivelele colesterolului, în cazul persoanelor cu diabet.
În plus, asigură starea generală de sănătate, fortificând organismul și oferindu-i mai multă energie.
 
1.Proprietati antioxidative: Aswaghandha contine niveluri mari de magnoflorin si aceasta poate lupta împotriva radicalilor liberi care duc la stres și la boli, cum ar fi DIABETUL DE TIP 2, bolile neurodegenerative și CANCERUL.
2. Reduce nivelul de stres si anxietatea: Aceasta plantă poate ajuta la reducerea stresului și la gestionarea anxietatii. Un studiu pe o perioada de 12 săptămâni a arătat că adulții care au luat ashwagandha, au experimentat o reducere semnificativă a stresului și a simptomelor anxietatii.
3. Crește rezistența la boli: O caracteristică ce apare în urma administrării Ashwagandha, este că poate ajuta la creșterea vigurozității imunitare generale. Acesta poate stimula crearea de celule albe din sânge, care apără organismul de invazia diverselor bacterii și virusuri.
4. Contribuie la tonifierea sistemului digestiv: Ashwagandha contine antioxidanti importanți care ajuta la întărirea sistemului digestiv, previne infecțiile bacteriene și virale și ajută la reducerea simptomelor sindromului de colon iritabil.
5. Contribuie la sănătatea aparatului reproductiv: Ashwagandha poate acționa ca un afrodisiac și poate ajuta la îmbunătățirea și la creșterea producției hormonului masculin: testosteronul. De asemenea, poate ajuta la reducerea infertilității la femei.
 
În India, este cunoscută sub numele de “puterea armasarului”, deoarece, în mod tradițional, a fost folosită pentru a consolida sistemul imunitar dupa boală.
 
De asemenea, a fost denumită și “ginseng indian” datorită capacității sale de a îmbunătăți rezistența și de a funcționa ca și calmant natural.
 
In latină, numele acestei specii de somnifere poate fi tradus ca “inducător de somn”.
 
www.curalife.ro

Distribuie această postare