8 Trucuri Pentru A Mânca Bine Dacă Aveți Diabet

O dietă sănătoasă și echilibrată vă poate ajuta să vă echilibrați nivelul glicemiei. În acest fel aveți grijă de sănătatea dvs. și vă veți simți foarte bine. Mai mult decât atât, exercițiile fizice regulate și o dietă echilibrată pot contribui la inversarea diabetului. Dar cum respectați o dietă sigură pentru diabet în zilele foarte încărcate? Și în fața tentațiilor care par să apară la fiecare pas? Iată 8 sfaturi foarte utile:

Ce înseamnă o dietă bună pentru diabetici?

Un plan alimentar pentru diabet nu este un plan de pierdere în greutate. Este un plan alimentar sănătos conceput pentru a fi hrănitor, bogat în proteine ​​și fibre și sărac în grăsimi și calorii. Un plan alimentar pentru diabet include carbohidrați, cum ar fi fructe, legume și cereale integrale.

De ce este atât de important să respectați un plan alimentar pentru diabet?

Planificarea unor mese sănătoase vă poate oferi o alimentație și o organizare corespunzătoare. În acest fel, nivelul zahărului nu va crește în mod constant sau nu va scădea brusc și nu vă veți mai confrunta cu problema echilibrării nivelului glicemiei. Dacă știți ce alimente sănătoase să alegeți și dimensiunile potrivite ale porțiilor, puteți gestiona foarte bine diabetul.

Găsirea unei modalități de a slăbi dacă sunteți supraponderal are multe avantaje. Poate ajuta la controlul zahărului din sânge, a tensiunii arteriale și a colesterolului. Un plan alimentar sănătos, cu puține calorii, vă poate ajuta să pierdeți în greutate. În plus, există dovezi clare că pierderea în greutate vă poate ajuta să inversați diabetul de tip 2.

Ce înseamnă o masă bună pentru diabetici?

Nu există o dietă specifică diabetului. Alimentele pe care le consumați au un impact mare asupra dvs., acestea nu influențează doar controlul diabetului și al nivelulului glicemiei, ci și cât de bine vă simțiți și câtă energie aveți în timpul zilei. Un medic sau un nutriționist vă pot ajuta să creați un plan alimentar nutritiv, vă pot spune ce alimente să consumați și în ce cantitate și când ar trebui să consumați mesele și gustările. Aceste recomandări se bazează pe o serie de factori, inclusiv greutatea, nivelul activității fizice, medicația și obiectivele glicemice. Dacă suferiți de diabet, alimentația poate fi o provocare uneori. Doriți să aflați cum să vă creșteți energia zilnică cu gustări prietenoase cu diabetul? Citiți această postare pe blog.

În general, pacienții cu diabet de tip 2 ar trebui să consume 1.500 - 1.800 de calorii pe zi pentru a susține pierderea în greutate și menținerea greutății corporale ideale. Totuși, această valoare depinde de vârsta, sexul, nivelul de activitate, greutatea actuală și conformația fiecărei persoane.

 Ce nu ar trebui să mâncați?

Diabetul este o afecțiune medicală gravă, care poate duce la probleme și complicații serioase dacă nu este gestionată corespunzător. Controlul nivelului glicemiei cu o dietă adecvată este o parte importantă a gestionării diabetului. Urmați întotdeauna recomandările medicului sau ale nutriționistului dvs. în legătură cu o alimentație sănătoasă. Consultați-vă medicul dacă nu sunteți sigur ce este bun sau rău pentru dvs. și creați un plan alimentar sănătos.

Urmați recomandările dietetice de mai jos pentru a vă controla diabetul și nivelul glicemiei:

  • Evitați pâinea albă, orezul alb, alimentele prăjite, deoarece acestea vă vor crește rapid glicemia;
  • Nu depășiți dimensiunea recomandată a porției atunci când vine vorba de fructe. Evitați fructele procesate sub formă de conserve de fructe și sucuri de fructe, deoarece acestea conțin foarte mult zahăr;
  • Spuneți nu legumelor prăjite sau pané care vor adăuga calorii goale, carbohidrați și grăsimi suplimentare dietei dvs.. Unele studii au legat consumul frecvent de cartofi prăjiți și alte alimente prăjite de boli cardiovasculare și cancer;
  • Evitați să consumați carne grasă și carne congelată sau procesată. Evitați produsele lactate cu un conținut ridicat de grăsimi.
  • Evitați grăsimile trans. Majoritatea țărilor au interzis grăsimile trans artificiale. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a interzis uleiul parțial hidrogenat. O sursă comună de grăsimi trans artificiale în furnizarea de alimente a fost găsită în majoritatea alimentelor procesate în cursul anului 2018.
  • Evitați zaharurile ascunse. Produse precum cerealele pentru micul dejun, iaurtul cu fructe, siropurile, cafeaua aromată, băuturile răcoritoare și altele sunt bogate în calorii. Consumul frecvent al unei cantități mari de fructoză a fost asociat cu rezistența la insulină și un risc crescut de obezitate, ficat gras și alte afecțiuni.

Puteți mânca normal dacă aveți diabet?

Potrivit Asociației Americane a Diabetului, răspunsul la această întrebare este da. Dar există anumite aspecte care trebuie luate în considerare. În mod normal, persoanele cu diabet pot consuma în continuare alimente cu conținut ridicat de zahăr, ciocolată și alte alimente, atâta timp cât sunt consumate ca parte a unui plan regulat de masă. Este chiar mai bine dacă îl asociați cu exerciții fizice. Un plan alimentar echilibrat ar trebui să conțină o cantitate redusă de grăsimi saturate, cantități moderate de sare și zahăr, proteine slabe, legume fără amidon, cereale integrale, fructe și grăsimi sănătoase. O persoană cu diabet trebuie să înțeleagă modul în care fiecare aliment poate afecta nivelul glicemiei înainte de a-l consuma. De aceea fiți atenți la alimentele care conțin zahăr, cel mai bine este să le păstrați pentru ocazii speciale sau să vă bucurați de ele în porții foarte mici.

 Sfaturi și trucuri pentru respectarea unei diete dacă aveți diabet

1 – Alegeți cerealele integrale

Nu vă faceți griji cu privire la reducerea carbohidraților pentru a vă ține sub control diabetul. Puteți consuma cereale integrale, dar cu măsură, pentru a vă satisface pofta și pentru a vă simți sătul pentru mai mult timp.

2 – Adoptați metoda farfuriei ideale

Jumătate din farfurie ar trebui să conțină întotdeauna legume fără amidon, un sfert ar trebui umplut cu proteine, iar celălalt sfert cu un carbohidrat mai sănătos (integral). Umpleți farfuria o dată și calculați caloriile acestei mesei.

3 – Alegeți alimente bogate în fibre

Carbohidrații pe care îi consumați ar trebui să aibă un conținut ridicat de fibre pentru a ajuta digestia lentă și pentru a vă asigura că nivelul glicemiei rămâne echilibrat. Ovăzul, orzul, mazărea, fasolea, fructele cu coajă comestibilă și legumele precum varza de Bruxelles și sfecla sunt alimente bogate în fibre.

4 - Aflați ce alimente nu vă cresc rapid glicemia

Studiați indicele glicemic, care clasifică carbohidrații din alimente în funcție de modul în care acestea afectează nivelul zahărului din sânge. Selectați alimentele cu un indice glicemic scăzut (55 sau mai puțin), deoarece acestea sunt mai ușor de digerat și, astfel, sunt mai prietenoase cu diabetul.

5 – Consumați alimente benefice pentru sănătatea inimii

Diabetul crește riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral. Prin urmare, este recomandat să consumați alimente benefice pentru sănătatea inimii, cum ar fi pește bogat în omega-3 și alimente care conțin grăsimi mononesaturate și polinesaturate, cum ar fi avocado, nuci și unele uleiuri.

6 – Schimbați-vă obiceiurile alimentare

Schimbați-vă încet-încet obiceiurile alimentare pentru a maximiza valoarea nutrițională a fiecărui aliment pe care îl consumați. Înlocuiți băuturile dulci cu apă. Alegeți proteinele slabe, utilizați produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, coaceți în loc să prăjiți. Aromatizați mâncarea cu suc de lămâie și condimente, în loc de grăsimi și sare.

7 – Creați un plan alimentar

Respectați un plan alimentar pentru a vă asigura un aport nutrițional adecvat și o ingestie mai puțin impulsivă a alimentelor care ar putea crește nivelul glicemiei. La începutul fiecărei săptămâni, creați un meniu și cumpărați ingredientele necesare, acordați atenție caloriilor.

8 – Luați un supliment nutritiv

Suplimentele nutritive sunt uneori o opțiune bună dacă sunt aprobate de medicul dvs.. Consumul regulat de suplimente vă poate ajuta să obțineți nutrienții de care aveți nevoie, să vă simțiți sătul mai mult timp și să mențineți un nivel echilibrat al glicemiei.

 Câte mese ar trebui să mănânce un diabetic pe zi?

Mesele mai mici, la intervale regulate tind să echilibreze nivelul glicemiei și să prevină fluctuațiile mari ale nivelului glicemiei. Multe persoane consumă două până la trei mese pe zi și apoi se confruntă cu fluctuații mari ale nivelului glicemiei. O alimentație sănătoasă nu înseamnă restricții și limitări, ci în primul rând echilibru.

Dacă beneficiați de sprijin, indiferent dacă este vorba de echipa dvs. de asistență medicală, familie și prieteni sau alte persoane cu diabet, aveți mai multe șanse de a vă atinge obiectivele. Milioane de oameni care suferă de diabet de tip 2 întreabă ce ar trebui să mănânce, deci nu sunteți singuri. În fiecare zi, oamenii din întreaga lume se alătură comunității noastre active pentru a împărtăși sfaturi, pentru a primi sprijin și pentru a se ajuta reciproc să aibă o viață sănătoasă, în ciuda afecțiunilor lor cronice. Este o mișcare care schimbă vieți în întreaga lume. Alăturați-vă comunității noastre aici : https://www.facebook.com/groups/impreuna.putem.invinge.diabetul


Distribuie această postare