6 alimente afrodisiace găsite în DIETA MEDITERANEANA pentru DIABETUL DE TIP 2

Afrodisiacele se găsesc în multe alimente ce alcătuiesc Dieta Mediteraneană. 

Întotdeauna oamenii au căutat alimente care să stimuleze libidoul, funcția sexuală și pofta de viata. 

Dar ce sunt afrodisiacele? 

Alimentele afrodisiace pot spori excitația sau dorința sexuală, cresc calitatea actului intim și sporesc plăcerea (erotizarea creierului). 

Etimologic, termenul „afrodisiace” își are originea în mitologia greacă, de la Afrodita (Ἀφροδίτη) zeița frumuseții și a iubirii, care a ieșit din mare pe o stridie.

Afrodisiacele și poțiunile antice intensificatoare de dorinta sexuala erau populare printre grecii antici - locuitori ai zonei mediteraneene, care foloseau o varietate de fructe, ierburi și alte delicatese în prepararea delicateselor afrodisiace.

In timpurile noastre, cei care doresc să folosească puterea porțiunilor de dragoste grecești antice pot  găsi foarte  ușor aceste  ingrediente.

Șase dintre cele mai populare afrodisiace mediteraneene, care au fost folosite de milenii și destul de greu accesibile in trecut, acum le gasim cu usurinta in comerț.


SOFRANUL

Șofranul a fost întotdeauna cel mai scump condiment din lume. 

Șofranul (Crocus sativus) este o plantă mediteraneană, din care se poate extrage condimentul șofran, uleiuri aromatice, precum și numeroase alte substanțe cu utilizări în medicina și alimentație. Originile sale par a se situa în Orientul mijlociu. 

Era un condiment valoros cu secole înainte și în Persia, fenicienii dedicau prăjituri cu șofran zeitei ASTARTE.  Fragmente mici de șofran s-au găsit și în mumiile egiptene. CLEOPATRA  îl folosea în preparatele sale cosmetice.

In America  agenda medicală arăta că "în doze mici, înviorează spiritul...".

  • Aromatizant
  • Stimulator digestiv
  • Purgativ
  • Întăritor
  • Afrodisiac.

Șofranul ademenește simțurile în mai multe moduri, datorită culorii și aromei sale unice. Are calități unice și vă poate condimenta chiar și viața amoroasă. 

Șofranul a fost folosit ca afrodisiac în Grecia Antică și trebuia să sporească dorința senzuală, în special la femei.

Proprietățile afrodisiace ale șofranului sunt acum dovedite științific, nu mai sunt doar un mit.  Calitatile sofranului depășesc chiar și unele stimulente sintetice menite să stimuleze libidoul.


Componentele active naturale ale șofranului pot ajută la impotență, precum și la re-energizarea cuplurilor epuizate după actul sexual. Fiind un produs natural, sofranul spre deosebire de stimulentii sexuali sintetici, nu are  efecte secundare. Stimulenti sintetici pentru amplificarea dorinței sexuale au ca efectele secundare tipice, migrene, crampe, probleme cardiovasculare sau cognitive, precum și interacțiuni periculoase cu alte medicamente.

In gastronomie - șofranul se utilizează la condimentarea supelor de pește și a felurilor pe bază de orez conferindu-le în același timp o culoare foarte plăcută. Sosurile și pâinea au un gust mai plăcut datorită lui, dar trebuie folosit totuși cu moderație, din cauza gustului amărui.


Arabii sunt cei mai mari consumatori de șofran, îl folosesc la aromatizarea mâncărurilor din miel, oaie, pio, orez. În Franța este indispensabil pentru bouillabaisse, în Italia pentru risotto, în Spania pentru paella. 

Șofranului i s-au atribuit o serie de beneficii pentru sănătate:

-Reduce riscul de boli de inima. 

-Poate reduce nivelul de zahăr din sânge. 

-Adulții cu degenerescență maculară legată de vârstă pot beneficia de consumul de șofran (AMD). 

-Adulții cu boala Alzheimer pot beneficia de consumul de șofran.

PRECAUȚII - Consumul preparatelor condimentate cu șofran nu este recomandat femeilor gravide, căci șofranul poate provoca avortul. Persoanele care suferă de tulburarea bipolară – o tulburare a dispoziției – trebuie să evite șofranul, planta poate declanșa un comportament agresiv, chiar violent.


ANGHINARE

Plantă erbacee medicinală cu tulpină subțire și dreaptă, cu frunze mari, crestate, de culoare verde-albicioasă pe dos, cu flori roșii-violacee învelite în solzi cărnoși comestibili (Cynara scolymus).

În mod tradițional, anghinarea a fost considerată a fi un afrodisiac. Povestea din mitologia greacă povestește că Zeus a fost responsabil pentru crearea anghinarei. După ce a fost respins de o tânără frumoasă, zeul și-a transformat obiectul de afecțiune într-un ciulin spinos și dificil.


Pe parcursul istoriei, anghinarei i s-au asociat proprietăți afrodisiace. 

Pentru femei, în secolul al XVI-lea, era tabu să mănânce anghinare. Era chiar interzis din cauza proprietăților afrodisiace ale anghinarelor, acestea erau doar pentru bărbați. Nu credeau că femeile ar aprecia o scurtă explozie de energie sexuală la acea vreme.


Anghinarea este bogată în sare de potasiu și sodiu, ambele fiind benefice pentru sistemul cardiovascular. 

În medicina naturistă, la prepararea produselor naturale pe bază de anghinare, se utilizează rădăcinile și frunzele. Toate aceste produse sunt considerate remedii naturale excelente în tratarea și vindecarea diverselor afecțiuni ca de exemplu: 

-afecțiuni hepatice, 

-afecțiuni ale circulației sangvine 

-afecțiuni renale.


De asemenea, anghinarea mai poate fi consumată și în stare proaspătă, fiind astfel apreciată pentru:

  • efectele ei vindecătoare în tratarea diareei cronice,  
  • antivomitiv- -imbunatateste digestia
  • în tratarea DIABETULUI- in timp ce majoritatea oamenilor preferă mijlocul- partea fragedă a anghinarei, frunzele sunt cele conțin majoritatea beneficiilor pentru sănătate în special pentru persoanele cu DIABET DE TIP 2,
  • ajută la tratarea hemoroizilor, 
  • tratarea migrenelor,
  • preparatele naturale din aghinare ajută la vindecarea constipației (sucul de anghinare),
  • tratarea afecțiunilor ficatului (ceaiul de anghinare), 
  • tratarea reumatismului (ceai de anghinare).
  • echilibreaza colesterolului rău,
  • echilibreaza tensiunea arteriala..

LINTEA

Lintea poate să nu pară seducătoare, dar leguminoasele bogate în proteine ​​și fier vă pot crește apetitul sexual. 

Anemia este mai frecventă la femei, în special în timpul sarcinii și menopauzei.

Nivelurile scăzute de fier te fac să te simți obosit, letargic și neinteresat de a face sex.

În plus, lintea stimulează sănătatea rinichilor și stimulează sistemul suprarenal. Sănătatea glandelor suprarenale este esențială pentru o viață sexuală bună.


Oamenii care doresc să-și păstreze vigoarea ar trebui să mănânce leguminoase precum lintea, potrivit lui Hipocrate, părintele medicinei. Cei care suferă de disfuncție sexuală ar trebui să mănânce o varietate de leguminoase, potrivit lui Hipocrate. Mai mult, filozoful grec Aristotel credea că boabele de linte cu șofran sunt necesare pentru a menține libidoul unui bărbat activ și în formă.


O cană de linte are 15 grame de fier. Includerea în mod regulat în dieta dumneavoastră vă va ajuta in recuperarea din anemie,  oferind vitalitate si  energie corpului si va crește libidoul


TRUFELE- ciuperci

Trufele sunt bine cunoscute ca fiind unul dintre cele mai bune afrodisiace de pe planetă. Deși știm că au fost considerate afrodisiace in  Grecia și Roma antică, nu știm exact de unde au primit  această reputație.

Trufele sunt considerate alimente de lux,  fiind folosite numai la prepararea celor mai rafinate rețete, în cele mai extravagante restaurante. În Italia exista o bursa a trufelor  iar în Franța exista un muzeu dedicat acestor alimente de lux. 


Există numeroase tipuri,  trufe negre, trufe albe, trufe de vară și trufe cu usturoi, fiecare având distincții subtile de aromă, aspect și preț. 

Acum este bine recunoscut că raritatea lor contribuie la atractivitatea lor. 

Trufele, care din punct de vedere tehnic sunt ciuperci cu o asociere simbiotică cu anumite rădăcini ale copacilor, se găsesc doar în câteva locații din lume. Și, adevărul este că parfumul lor este unul dintre cele mai seducătoare afrodisiace pentru simțul mirosului uman.

Trufele negre sunt o delicatesă si conțin androstenol, un feromon feminin natural care a fost asociat cu creșterea dorinței sexuale la bărbați în unele studii.

Trufele sunt incredibil de hrănitoare și au fost legate de o serie de avantaje puternice pentru sănătate, pe lângă aroma lor bogată, parfumul înțepător și proprietățile afrodisiace. Consumul de trufe are o varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea colesterolului și întârzierea îmbătrânirii premature.

  • sunt bogate în antioxidanți,
  • ajută la reglarea glicemiei fiind benefice pentru cei cu DIABET DE TIP 2. 
  • ajută la scăderea riscului de boli cronice,
  • încetinesc creșterea celulelor canceroase,
  • reduc inflamația, 
  • sunt bogate în fibre, ceea ce le face benefice pentru digestie. Acesta este un mod fantastic de a vă menține intestinul în formă bună. 
  • trufele au fost asociate cu scăderea colesterolului și îmbunătățirea sănătății inimii datorită conținutul ridicat de fibre solubile,


MENTA 

Parfumul proaspăt și senzual al mentei o face un afrodisiac foarte puternic. 

Menta conține o varietate de vitamine și minerale care sunt importante pentru sănătatea sexuală, inclusiv vitamina A, C și o urmă de vitamina B2. Magneziul, calciul și potasiul se găsesc și în această plantă aromată. Menta are, de asemenea, puterea de a calma atât mintea, cât și corpul, care este unul dintre beneficiile preferate.

Produsele pe bază de mentă te pot ajuta, de asemenea, să condimentezi atmosfera din dormitor. Această modalitate simplă și rapidă de a crește stimularea va atrage femeile. Efectul răcoritor al mentei intensifică și sporește plăcerea fizică.


STRIDIILE

Stridiile au fost mult timp considerate un afrodisiac sau un aliment care stimulează dorința sexuala. Originile stridiilor pot fi urmărite până in timpul romanilor.. Giacomo Girolamo Casanova, un celebru seducator romantic italian din epoca iluminismului, era cunoscut pentru că le consuma la micul dejun pentru a-și stimula libidoul. Acesta a scris capitole despre seducție, stridii și beneficiile lor asupra femeilor. The Glorious Oyster (1929), de autorul Hector Bolitho, a glorificat stridia ca fiind cel mai eficient afrodisiac.

Există numeroase exemple în care stridiile sunt o surpriză și în societatea de astăzi. Și conform studiilor științifice, stridiile sunt incontestabil afrodisiace, deoarece conțin aminoacizi specifici care stimulează apetitul sexual atât la femei, cât și la bărbați. 


Mai important, stridiile sunt o componentă esențială a unei mese romantice.

Avem cinci simțuri în total. Gustul este un simț distinct, dar este influențat substanțial de celelalte simțuri. Mâncarea va avea un gust mai bun într-o atmosferă romantică, cu muzică, lumina lumânărilor și poate o priveliște ca-n basme.  Când combini aceste elemente cu stridiile, șansele sigur vor fi în favoarea dumneavoastra. 


Stridiile vin într-o varietate de forme și dimensiuni, iar carnea lor salină și gustoasă este apreciată în întreaga lume. In afara de renumitul efect afrodisiac, aceste moluște au multe alte avantaje de oferit pentru sănătate. 

Dietele bogate în proteine ​​care conțin stridii pot ajuta persoanele cu DIABET ZAHARAT DE TIP 2 să slăbească, să mărească sensibilitatea la insulină și să scadă factorii de risc pentru boli de inimă.


  • Stridiile reprezinta un aliment nutritiv și sănătoas, care consumat moderat aduce beneficii și proprietăți organismului nostru. Bineînțeles, trebuie să fim atenți la abuzul de crustacee, deoarece poate provoca niveluri acid uric ridicat. 

Este esențial ca stridiile să fie foarte proaspete atunci cand sunt consumate crude. 

Dacă sunt gătite, pot pierde majoritatea nutrientilor benefici, așadar este mai bine să  consumați mereu stridii cultivate decât cele care sunt crescute sălbatic.


  • Sunt fructe de mare bogate în Omega-3 acizi grași benefic pentru sistemul nostru cardiovascular si prevenirea bolilor cardiovasculare.
  • Sunt deosebit de bogate în minerale, subliniind mai presus de toate zincul, un mineral care ajută sporirea fertilitatii, îmbunătățește sistemul imunitar. 
  • Ajută la vindecarea naturală a rănilor datorită conținutul în ceramide și minerale protejează împotriva diferitelor tipuri de cancer în timp ce conținutul  ridicat de fier ajuta nu numai la a împiedica anemia, dar crește si rezistența naturală a organismului nostru la infecții.

Alăturați-vă gratuit comunitații noastre online  IMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL dacă doriți să vă îmbunătățiți stilul de viata chiar daca suferiti de DIABET. 

Comunitatea online IMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL reunește persoanele cu aceasta afectiune, dar si pe cei care au grija de aceștia cât si personalul de asistență din întreaga lume.

Aici veti gasi:

-schimb de informații esențiale despre alimente recomandate diabeticilor.

-rețete pentru diabetici recomandate de nutritionisti.

-idei si  strategii pentru depășirea obstacolelor zilnice când vă confruntați cu această afecțiune.

-sfaturi eficiente in gestionarea diabetului si a stresului generat de aceasta afectiune.


În Comunitatea ÎMPREUNĂ PUTEM INVINGE DIABETUL  cât si pe pagina de FACEBOOK  CURALIFE ROMANIA veți găsi cele mai actualizate cercetări, progrese și tratamente alternative și de bază. 

Înscrierea în comunitatea online pentru DIABET este gratuită si vă permite să vă conectați și cu alte persoane care trec prin situații similare cu dvs., făcându-vă să vă simțiți mai puțin singur în călătoria dvs. și permițându-vă să organizați o viata echilibrata, sanatoasa si prosperă. 


Distribuie această postare