10 beneficii ale fructului KIWI

Principalul antioxidant solubil în apă este vitamina C, care abundă în fructul de kiwi. Astfel devine un adevărat adjuvant nutriţional în anumite patologii, precum   diabetul.

O ceaşcă de aprox 100 gr de kiwi feliat conţine aprox. 167 miligrame de vitamina C, 15 gr de carbohidrați, 3 grame de fibre.

Consumul de kiwi îmbunătăţeşte  

  1. sănătatea inimii 
  2. sanatatea colonului
  3. nivelul colesterolului „rău” şi implicit riscul de boli cardiovasculare fiind bogate în fibre, fructele reduc
  4. previn apariţia cancerului.
  5. menţinerea în limite normale a nivelului glicemiei recomandate diabeticilor
  6. sănătatea ochilor. Antioxidanţii joacă un rol în prevenirea bolilor oculare, prevenirea cataracta la adulţi.
  7. dizolvarea proteinelor şi poate contribui la digestia mai usoara a meselor, poate avea un efect laxativ
  8. tensiunii arteriale, deoarece conţine un nivel ridicat de potasiu.
  9. pielea prin conţinutul de vitamina E, un antioxidant care protejează. Colagenul, arma cheie împotriva ridurilor, este dependent de vitamina C. Astfel, vitamina C din kiwi  reduce ridurile şi ajută pielea să fie mai fermă, prevenind apariţia problemelor cauzate de soare, poluare şi fum.
  10. durata şi eficienţa somnului.

Fructele de kiwi ar trebui consumate în prima parte a zilei, la gustarea de dimineaţă, deoarece au numeroase beneficii sanogene. Recomandam persoanelor care au probleme cu rinichii şi vezica biliară să le evite.