10 beneficii ale fructului KIWI
Principalul antioxidant solubil în apă este vitamina C, care abundă în fructul de kiwi. Astfel devine un adevărat adjuvant nutriţional în anumite patologii, precum diabetul.
O ceaşcă de aprox 100 gr de kiwi feliat conţine aprox. 167 miligrame de vitamina C, 15 gr de carbohidrați, 3 grame de fibre.
Consumul de kiwi îmbunătăţeşte
- sănătatea inimii
- sanatatea colonului
- nivelul colesterolului „rău” şi implicit riscul de boli cardiovasculare fiind bogate în fibre, fructele reduc
- previn apariţia cancerului.
- menţinerea în limite normale a nivelului glicemiei recomandate diabeticilor
- sănătatea ochilor. Antioxidanţii joacă un rol în prevenirea bolilor oculare, prevenirea cataracta la adulţi.
- dizolvarea proteinelor şi poate contribui la digestia mai usoara a meselor, poate avea un efect laxativ
- tensiunii arteriale, deoarece conţine un nivel ridicat de potasiu.
- pielea prin conţinutul de vitamina E, un antioxidant care protejează. Colagenul, arma cheie împotriva ridurilor, este dependent de vitamina C. Astfel, vitamina C din kiwi reduce ridurile şi ajută pielea să fie mai fermă, prevenind apariţia problemelor cauzate de soare, poluare şi fum.
- durata şi eficienţa somnului.
Fructele de kiwi ar trebui consumate în prima parte a zilei, la gustarea de dimineaţă, deoarece au numeroase beneficii sanogene. Recomandam persoanelor care au probleme cu rinichii şi vezica biliară să le evite.