🎃🍮CREME BRULLE KETO

🎃Suntem in plin sezon de toamna si retetele pentru desert cu dovleac sunt la mare cerere.

🎃Dupa cum am mai afirmat, dovleacul este un aliment extraordinar de nutritiv si ar trebui sa profitam de el. 

DA! DOVLEACUL este recomandat și diabeticilor, pentru ca este sarac in calorii deși are o valoare nutritiva bogata, beneficiile consumului de dovleac sale sunt multiple:

  • Regleaza glicemia
  • Tine la distanta cancerul
  • Îmbunătățește funcția inimii;
  • Scade nivelul colesterolului;
  • Ajuta la secretia de insulina;
  • Încetinește absorbția glucozei;
  • Normalizează tensiunea arterială;
  • Ajută la oxigenarea sângelui;
  • Reduce umflarea picioarelor 
  • Îmbunătățește starea în ateroscleroză, ischemie cerebrală.

Prezența acizilor organici și a fibrelor, ajută la îmbunătățirea proceselor digestive. Întărește funcțiile și motilitatea intestinelor, a vezicii biliare și a conductelor, stimulează secreția sucurilor digestive din stomac, intestine, precum și din pancreas și ficat. Pulpa legumelor este utilă pentru răceli, tulburări metabolice. 

RETETA DESERT:

Vă recomandăm această delicatesă cu dovleac -CREME BRULEE KETO cu aroma de dovleac. 

🛒Ingrediente:

- ½ cana indulcitor Stevie sau Eritol granuat sau îndulcitor granulat din Fructe de călugăr;

- 2 ½  cană de smântână pentru desert - încălzită înainte;

- 1 ¼ lingura de Condimente pt dovleac -se amestecă scorțișoară, ghimbirul, nucșoara, ienibaharul și cuișoarele într-un castron mic până se combină bine. Păstrați într-un borcan sau recipient mic;

- ¾ cană piure de dovleac;

- 5 gălbenușuri de ou;

- 1 lingură esență de rom;  

- 1 lingură esență de vanilie;


👩🏻‍🍳Metode de pregatire:

Instrucțiuni:

1.Preîncălziți cuptorul la 150 de grade  Celsius. 

2.Separați gălbenușurile de albușuri și lăsați deoparte. 

3.Într-o cratiță la foc mediu mic, încălziți smântâna pentru desert fara sa dea in clocot, amestecând des. Opriți și treceți la pasul următor. 

4.Folosind un mixer electric, amestecați 1/2 cană de indulcitor cu  piureul de dovleac, gălbenușurile de ou și condimentul de dovleac până se omogenizeaza compozitia.

5.Dați mixerul la viteză mică și turnați încet smântâna fierbinte în compoziție.

6 Adăugați vanilia și romul. 

7.Se toarnă amestecul în boluri de ceramică pentru cuptor (rezistente la temperaturi mari de coacere) 

8.Puneți bolurile de ceramică pe o  tava de copt mai adanca si umpleti tava cu apă clocotită până când nivelul ajunge la jumătatea laterală a bolurilor de ceramică. 

9.Coaceți aproximativ 35 de minute sau până când compoziția este întărită. 

10.Scoateți bolurile din apă lăsați-le să se răcească la temperatura camerei. 

11.Când au ajuns la temperatura camerei, le puneți la frigider pentru cel puțin 2 ore. 

Pentru a servi desertul, scoateți cupele din frigider si presărați uniform 1/2 linguriță de zahăr din Fructe de Călugăr sau îndulcitor de ștevie peste suprafața fiecărei cupe. Folosind o torta mica cu flacără  de bucătărie sau grilul încins al cuptorului, topiti  indulcitorul până se caramelizează  si se formeaza o crustă (aveti grijă să nu se ardă). 


POFTĂ BUNĂ


*Puteți păstra desertul  la frigider 3 până la 4 zile.