📈6 MODURI DE A SCĂDEA GLICEMIA RIDICATĂ DIMINEAȚĂ.

Alimentația nu este singurul factor care afectează nivelul zahărului din sânge, factorii care pot avea un impact asupra metabolismului zahărului pot fi legați de inactivitate, stres și alte boli.
 
📈Cum să scazi glicemia de dimineață?
 
Nivelurile de zahăr din sânge sunt influențate de o varietate de factori, inclusiv hormoni, dieta alimentară și stilul de viață.
Nivelul ridicat al glicemiei dimineața poate fi cauzat de diverși factori.
👉- Efectul Somogyi, apare atunci când insulina este administrată înainte de culcare și vă treziți cu niveluri ridicate ale glicemiei.
 
👉- Fenomenul Zorilor - Glicemia ridicată de dimineață poate fi fi cauzată și de fenomenul zorilor, care este rezultatul unei combinații de procese naturale ale corpului. Unii oameni de știință cred că eliberarea naturală peste noapte a așa-numiților hormoni contrareglatori, cum ar fi hormonul de creștere, cortizolul, glucagonul și epinefrina crește rezistența la insulină, determinând creșterea nivelului de zahăr din sânge. Afectează aproximativ jumătate dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 1 si tip 2.
 
👉- Scăderea insulinei -Glicemia crește dacă nivelul de insulină scade prea mult peste noapte. Cauza scăderii de insulină variază de la persoană la persoană, dar de obicei apare atunci când setările pompei de insulină furnizează prea puțină insulină bazală (de fundal) peste noapte sau dacă doza de insulină cu acțiune prelungită este prea mică. Durata insulinei, sau cât de mult rămâne medicamentul în organism, este, de asemenea, un factor important. Este posibil uneori atunci cand injectați insulină cu acțiune prelungită dimineața devreme, aceasta să nu dureze.
 
Diabetul este o boală cronică în care nivelul de glucoză din sânge este prea mare. Hiperglicemia este un termen care se referă la această afecțiune (niveluri ridicate de glucoză din sânge). Hiperglicemia este un simptom comun și o complicație a diabetului.
 
Când consumăm carbohidrați, corpul nostru îi transformă în zahăr, determinând creșterea zahărului din sânge.
Persoanele cu hiperglicemie se îngrijorează adesea de glicemia crescută dimineața. Pe măsură ce corpul nostru se pregătește să se trezească dimineața, eliberează un val de hormoni care acționează împotriva insulinei și pot determina creșterea nivelului de zahăr din sânge.
 
Acest lucru poate afecta pe oricine și, de obicei, nu este o problemă, deoarece organismul produce în mod natural insulină pentru a corecta acest lucru, dar persoanele cu DIABET ar putea să nu poată răspunde în același mod.
 
Un nivel normal de glucoză din sânge pentru adulții, fără diabet, care nu au mâncat de cel puțin opt ore este mai mic de 100 mg/dL. În cazul în care glicemia este prea mare, este posibil să o scădeți fără medicamente, schimbându-vă stilul de viață și dieta alimentară. Dacă schimbările simple ale stilului de viață nu funcționează, persoanele cu diabet ar trebui să-și consulte medicul pentru a găsi cea mai bună modalitate de a-și scădea glicemia de dimineață.
 
❗️Glicemiile mari pe termen lung cresc riscul de complicații grave de sănătate, cum ar fi BOLI DE INIMA, BOLI DE RINICHI SI PROBLEME CU VEDEREA. Dacă aveți deja diabet, este important să vă verificați în mod regulat glicemia pentru a vă asigura că nivelul se menține într-un interval normal și sănătos.
 
Luați în considerare următoarele abordări naturale pentru a reduce glicemia crescută 👇
 
În cazul în care vă confruntați cu fenomenul zorilor, asigurați-vă că:
 
▸►Schimbați timpul de consum sau tipul de medicamente;
▸►Mâncati un mic dejun mai ușor;
▸►Creșteți doza de dimineață de medicamente pentru diabet;
▸►Treceți la o pompă de insulină și programați-o să elibereze insulină suplimentară dimineața.
 
Efectul Somogyi este răspunsul organismului la nivelurile scăzute de zahăr din sânge (hipoglicemie) în timpul nopții, numit după Michael Somogyi, Ph.D. un chimist care a fost primul care a identificat-o în anii 1930.
Să presupunem că ati sărit peste cină sau luati prea multă insulină după cină. Peste noapte, nivelul zahărului din sânge poate scădea prea mult. Pentru a compensa, corpul va produce glucoză suplimentară și dimineata veti avea o valoare glicemică mare.
 
-În cazul în care descoperiți că experimentați efectul Somogyi, asigurați-vă că:
 
▸►Reduceți doza de medicamente pentru diabet dacă acestea provoacă scăderi peste noapte;
▸►Adăugați o gustare la culcare care include carbohidrați;
▸►Schimbați programul exercițiilor de seară. Încercați să faceți sport dimineața sau după prânz. ▸►Evitati efortul fizic intens seara.
 
❓Cum scădem glicemia de dimineață fără medicamente?
Putem reduce nivelul zahărului din sânge, făcând ajustări ale stilului de viață și nutrițional. Dacă ajustările modeste ale stilului de viață nu reușesc să scadă nivelul zahărului din sânge dimineața, diabeticii ar trebui să discute cu profesioniștii din domeniul sănătății pentru a identifica cea mai bună cale de acțiune.
 
1. Reduceți aportul de carbohidrați:
Nivelul zahărului din sânge poate crește dimineața dacă mâncați mese bogate în carbohidrați sau consumați dulciuri înainte de culcare. Mâncați o cină bogată în proteine, grăsimi sănătoase și fibre, cu o cantitate moderată de carbohidrați complecși, pentru a vă menține glicemia constantă pe tot parcursul nopții.
 
2. Nu consumați alimente grase la cină:
Grăsimile sănătoase sunt o parte esențială a unei diete sănătoase, dar pot dăuna nivelului de zahăr din sânge. Consumul de alimente bogate în grăsimi poate duce la amânarea creșterii tipice după masă a zahărului din sânge până a doua zi dimineață. Acest lucru se întâmplă deoarece grăsimea încetinește procesele organismului și ale digestiei. Deoarece alimentele grase pot contribui și la obezitate, care este un factor de risc semnificativ pentru diabet, consumul scăzut de grăsimi și mai multe proteine ​​este o abordare bună pentru cineva care gestionează corect diabetul.
 
Asociația de Diabet recomandă includerea și consumul mai multor grăsimi mononesaturate și polinesaturate decât grăsimile saturate sau trans în dieta dumneavoastră.
 
👉☑️Exemple de grăsimi mononesaturate și polinesaturate includ:
Avocado;
Ulei de rapita;
Nuci precum migdale, caju, nuci pecan și alune;
Ulei de măsline sau măsline;
unt de arahide și ulei de arahide;
Pește gras (somon, sardine, hering, macrou, ton);
Nuci;
Seminte de in si ulei de in;
Ulei de rapita;
Semințe chia.
 
👉❌Exemplele de grăsimi saturate și trans includ următoarele și sunt de evitat!
Carne bogată în grăsimi, cum ar fi carnea de vită obișnuită, bologna, hot dog, cârnați, slănină și altele;
Produse lactate bogate în grăsimi, cum ar fi brânză integrală, smântână, înghețată, lapte integral, lapte 2% și smântână;
Unt;
Sosuri de smantana.
 
3. Suplimentele pe baza de oțet
Oțetul de mere organic, nefiltrat și crud este o opțiune foarte sănătoasă.
Poate fi tulbure iar acest lucru înseamnă ca are o concentrație mai mare de micro-organisme utile. Sursa culturii de oțet este un lanț de acizi. Este folosit pentru a începe fermentarea oțetului în cidru sau în alte lichide și se găsește în oțet de înaltă calitate. Dacă aveți diabet, oțetul de mere este considerat a fi inofensiv, așa că merită încercat.
 
Pentru a reduce iritarea stomacului și deteriorarea dinților, vă recomandăm să diluați 1 linguriță de oțet într-un pahar cu apă. Consumatorii ar trebui să fie atenți la orice „remediere rapidă” sau „soluție miraculoasă” la problemele lor medicale, deoarece aceste idei sunt rareori susținute de fapte solide și se recomandă consultarea medicului înainte de a începe orice tratament naturist.
4. Exercițiu după-amiaza
Găsiți un tip de antrenament de care să vă bucurați și pe care îl puteți respecta. Planificarea în avans vă poate ajuta: analizati programul săptămânii care urmează pentru a anticipa când ați putea organiza orele de antrenament pentru a avea parte zilnic de sport. Chiar dacă alocați doar cateva minute pentru exercițiile fizice zilnice, efectele benefice vor apărea imediat ce începeți să aveți o rutina bine stabilită.
 
5. HIDRATAREA PE TIMPUL ZILEI ESTE FOARTE IMPORTANTĂ: Beți suficientă apă!
Cand observati ca aveti glicemia alarmant de mare, beți apă imediat și continuati sa va mentineti organismul hidratat. Pentru persoanele cu DIABET ZAHARAT DE TIP 2, consumul scazut de apă duce la deteriorarea controlului glicemiei.
6. Consultați medicul despre modificarea medicamentelor sau dozajul acestora:
Dacă medicul dumneavoastră v-a prescris medicamentele pentru controlul glicemiei, asigurați-vă că urmați recomandările privind doza și momentul. Oscilațiile de zahăr din sânge și nivelurile ridicate ale zahărului din sânge dimineața pot fi cauzate de administrarea unei doze greșite sau de administrarea de medicamente la momentul nepotrivit.
 
Ce mai poate cauza creșterea zahărului din sânge fără a mânca?
 
❗️ Arsurile solare - atunci când expuneți organismul la factori de stres, nivelul glucozei din sânge crește. Expunerea exagerata, prelungită la soare poate crește nivelul de glucoză din sânge prin deshidratare.
 
❗️ Deshidratare - mai puțină apa în organism înseamnă concentrații mai mari de zahăr din sânge.
 
❗️ Îndulcitorii artificiali - trebuie făcute mai multe cercetări, dar unele studii arată că îndulcitorii artificiali pot crește nivelul zahărului din sânge.
 
❗️ Cafea - chiar și fără îndulcitori. Pentru unii oameni, zahărul din sânge este deosebit de sensibil la cofeină.
 
❗️ Lipsa somnului - chiar si o singură noapte de somn intrerupt poate cauza perturbarea sensibilitatii la insulină.
 
❗️ Saritul peste micul dejun - lipsa micului dejun, dimineata, vă poate crește nivelul de zahăr din sânge după prânz și cină.
 
❗️ Fenomenul zorilor - oamenii au o creștere hormonală dimineața devreme, indiferent dacă au sau nu diabet. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot crește la persoanele cu diabet.
 
❗️ Spray nazal - unele spray-uri nazale conțin substanțe chimice care provoacă niveluri ridicate de zahăr din sânge.
❗️ Medicația pentru răcelile de sezon si racelile de sezon.
❗️ Un stres major la munca sau un eveniment stresant pe parcursul zilei.
Alăturați-vă comunității noastre ÎMPREUNĂ PUTEM INVINGE DIABETUL
👉Un sondaj realizat recent arată că, de două ori mai mulți oameni beneficiază de sprijin pentru diabet prin intermediul comunităților decât de la medici.
👉Comunitățile online de diabet sunt o sursă excelentă de informații, sprijin și educație.
Asigurați-vă că vă alăturați comunității ÎMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL de pe Facebook.
🆓NU EXISTA TAXE DE MEMBRU, inscrierea este GRATUITA și veți beneficia de informații și ultimele noutăți ce țin de diabet- tratamente si recomandări de la specialisti. Veti gasi rețete create de nutriționiști special pentru diabetici și persoanele ce se confruntă cu glicemii ridicate.
Si nu in ultimul rând veți beneficia de susținerea din partea membrilor grupului care trec prin aceleasi dificultăți ca și dumneavoastră în lupta cu DIABETUL DE TIP 2.
 
www.curalife.ro

Distribuie această postare