🍦Inghetata de cocos cu seminte chia si fructe proaspete.
Ingrediente pentru 5 batoane de inghetata 150 grame:
-1 cana fructe proaspete; (aproximativ 250 - zmeura, afine, capsune, ananas, kiwi, mango)
-400ml Lapte de cocos de gatit (conserva);
-1/4 cana chia; (35 grame)
-1 lingura de stevie sau miere;
​​-1/2 lingurita extract de vanilie sau migdale
 
🍦Instrucțiuni
-turnați laptele de cocos într-un castron mic, omegonizati-l cu ajutorul unui tel.
-adaugati semintele de chia in lapte, amestecați-le bine la interval de 15-20 minute. (de 2-3 ori)
-adăugați puțin din amestecul de lapte de cocos rezultat in fiecare forma de inghetată pe care ati ales-o.
- peste amestec adaugati o parte din fructe. Dacă fructele sunt prea mari, tăiați-le.
-continuați să adăugați mai mult amestec de lapte de cocos, apoi mai multe fructe până când formele sunt aproape pline.
-introduceți bețișoare pentru inghetata în forme.
-congelați câteva ore până când batonul rezultat este complet inghetat.
 
Pentru a scoate formele, folositi un bol cu apă fierbinte, suficient de adânc pentru a scufunda forma până la margine, dar nu peste, și țineți forma în apă fierbinte timp de aproximativ 5-10 sec.
 
Dacă doriți să păstrați inghetatele pentru mai târziu, înfășurați-le în hârtie cerată și puneți-le în pungi cu fermoar in congelator.
 
🍦Valori nutritionale pt un baton de 150 gr de inghetata cu zmeura:
 
Calorii 195
Carbohidrati 12
Proteine 4
Lipide 15
Fibre 5