🍦🍫Inghețată de ciocolată făcută în casă pentru diabetici

Cei mai multi dintre noi iubim înghețata de ciocolată și există multe moduri de a o prepara, unele metode si ingrediente fiind mai sănătoase decât altele.
🍦🍫Înghețata de ciocolată este cea mai sănătoasă atunci când este făcută în casă și are un conținut scăzut de carbohidrați.
🍫Ciocolata în forma sa pură are multe beneficii nutriționale. Boabele de cacao, ingredientul principal al ciocolatei, conțin polifenoli naturali. Este dovedit științific că polifenolii ajută la reducerea tensiunii arteriale și au proprietăți antioxidante. Cu toate acestea, ciocolata este un aliment pe care ar trebui să-l includeți cu moderație în dieta dvs. din cauza caloriilor ridicate, al conținutului de zahăr și al grăsimilor. Atunci când alegeți ciocolata/ cacao, ar trebui să găsiți ciocolată/pudra de cacao neagră de cea mai bună calitate.
Ciocolata neagră este cea mai bună variantă, deoarece este mai puțin procesată, ceea ce înseamnă că conține cel mai mare procent de cacao cu conținut ridicat de flavonoizi.
🍦🍫Inghetata de ciocolata trebuie savurată sporadic și cu moderatie❗️❗️❗️❗️
Chiar dacă prepararea înghețatei de ciocolată de casă este mai bună pentru tine decât înghețata cumpărată din magazin, inghetata totuși rămâne un aliment bogat în calorii și grăsimi❗️❗️❗️
Atâta timp cât mentineti o dietă sănătoasă echilibrată, cu o varietate de legume, fructe, proteine ​​slabe și cereale integrale asociate cu exerciții fizice zilnice, un desert de ciocolata nu afectează negativ sănatatea.
Deci de ce ar trebui să pregătim acasă înghețată de ciocolată, în loc să o cumparam din supermarketuri?
– Puteti controla cantitatea de zahar adaugata❗️
– Puteti utiliza ingrediente de cea mai buna calitate și proaspete❗️
– Nu conține agenți de îngroșare falși❗️
– Nu contine stabilizatori chimici pentru a o păstra proaspătă săptămâni (sau luni!) în congelatorul de la supermarket❗️
Încercați sa realizati una dintre aceste rețete de inghetata acasă și nu ezitati sa ne lăsați un comentariu cu părerea dv.sinceră despre gustul desertului rezultat. De asemenea va incurajam să postati si alte retete recomandate diabeticilor pe care le-ați găsit interesante si gustoase!
VARIANTA 1:🍦🍫 inghetata Keto de ciocolata.
Ingrediente
1 ½ cană de smântână groasă
¾ cană de lapte de migdale neîndulcit,
⅓ cană pudră de cacao neagră
⅓ cană de îndulcitor Stevia
⅓ cană xylitol sau Monk Fruit indulcitor, sau stevie, sau erytol
3 gălbenușuri mari
65-70 grame de ciocolată neîndulcită tocată/rasa
1 ½ lingură de vodcă opțional, ajută la reducerea înghețului
½ linguriță extract de vanilie
⅛ linguriță sare (un vârf de cuțit)
Instrucțiuni de preparare
Aveti la indemana un termometru alimentar.
– Puneți un castron peste o cratiță mai mare pe care o umpleți cu gheață sau apa foarte rece ținută la congelator.
– Într- un vas mediu la foc mediu, combinați smântâna, ½ cană de lapte de migdale, pudra de cacao și îndulcitorii. Se amestecă până se combină bine și se amestecă până când amestecul ajunge la 65 grade celsius, folositi un termometru alimentar.
– Bateți gălbenușurile într-un castron mediu.
–Adăugați încet galbenusurile in crema, amestecând continuu.
– Gătiți și amestecați până când amestecul ajunge la 70 grade celsius iar amestecul este este suficient de gros încât ramane acoperita lingura cu care amestecat (are o consistenta mai densa)
– Se ia de pe foc si se adaugă ciocolată tocată. Lăsați să stea 5 minute și apoi amestecati viguros până se omogenizeaza toata compozitia.
– Se toarnă amestecul într-un vasul pus in apa rece cu gheata și se lasă să se răcească 10 minute. Apoi se înfășoară strâns în plastic și se dă la frigider pentru cel puțin 3 ore.
– Dupa cele trei ore petrecute la congelator, procesul de amestecare se va repeta, înainte de a amesteca, adaugati restul de ¼ de cană de lapte de migdale ( vodca, dacă este folosită) extractul de vanilie și sarea (amestecul va fi FOARTE dens datorita cristalelor de gheata formate insa omegenizati toata compozitia.
– Turnați amestecul în recipientul unui aparat de înghețată și amestecați conform instrucțiunilor producătorului. Daca nu aveti un aparat de inghetata, puteti repeta aceasta operatiune in 2 ore dupa ce a fost lasat amestecul din nou la congelator.
– Odată omogenizat, transferați într-un recipient ermetic și congelați încă câteva ore până se întărește.
Varianta 2: 🍦🍫 Înghetata de ciocolată fără zahăr
Ingrediente:
– 6 gălbenușuri de ou
– 110 gr eritritol
– 2,5 cani de smantana de gatit (noi am incercat si cu smantana vegetala si a iesit foarte buna)
– 1 lingurita extract de vanilie
– 3 linguri pudra de cacao neindulcita, de calitate superioara.
Instrucțiuni de preparare:
  1. Se încălzește smântâna și vanilia într-o cratiță la foc mic până ajunge la 50 grade Celsius apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească la 40 grade Celsius
  2. Se bat gălbenușurile cu eritritol până când gălbenușurile devin galben pal, se adaugă cacao și se amestecă bine.
  3. Turnați o jumătate de cană de smântână calduta în ouă și amestecați bine, apoi adăugați smântâna rămasă și asigurați-vă că toate ouăle și smântâna sunt foarte bine incorporate. Dacă smântâna este prea fierbinte, ouăle se vor branzi și veți avea bucăți mici de gălbenuș de ou în înghețată. ❗️RESPECTATI TEMPERATURILE DE GATIRE- folositi termometrul alimentar❗️
  4. Se toarnă amestecul înapoi în cratița care a fost folosită pentru a încălzi crema și se pune la foc mic pentru a se îngroașa. Nu depasiti 65 grade celsius. Utilizati termometru alimentar! Pentru a îngroșa crema, folosiți foc mic și amestecați continuu. Acest pas poate dura 10-20 de minute. Crema va fi gata când amestecul acoperă spatele lingurii fără să picure.
  5. Turnați crema într-un recipient și puneți-o la frigider, pentru a o ajuta să se răcească mai repede, vă recomand să o amestecați la fiecare 10 minute. În funcție de dimensiunea recipientului, poate dura între 20 de minute și 1 oră pentru a se răci complet.
  6. Turnați crema rece în recipientul pentru înghețată și lăsați mașina să-și facă magia. Veți avea o înghețată delicioasă în mai puțin de 30 de minute. Daca nu aveti aparat de facut inghetata ( deobicei apar oferte ieftine si bune la supermarketuri - fgasiti link in baza articolului pentru aparat de inghetata) ar trebui sa folositi un blender la fiecare ora dupa ce ati pus crema la congelator pentru a sparge cristalele si a se forma inghetata cremoasa.
  7. Când înghețata are consistența de servire moale, turnați-o într-un recipient și puneți-o la congelator, lăsați-o cel puțin 15 minute să se întărească și apoi savurați.
  8. Ornați înghețata Keto cu chipsuri de ciocolată fără zahăr, puteți adăuga nuci sau ciocolată rasă fără zahăr.

Distribuie această postare