🍓🍉🧀 Salată de vară răcoritoare cu căpșune, feta si pepene roșu

Această salată în culori de vară va fi îndrăgită de oricine dorește o gustare rapidă si răcoroasă.
Aveți nevoie doar de câteva ingrediente pentru a face această salată. Pentru cele mai bune rezultate, asigurați-vă că utilizați cel mai bun pepene rosu, căpșuni proaspete și castraveți cât mai fermi.
Ingrediente pentru salată:
- Pepene
- Căpșune
- Castravete
- Frunze de menta (merge și busuiocul) taiate subtiri.
- Miere
- Branza feta
SERVIRE ȘI DEPOZITARE:
Această salată trebuie consumată în ziua în care este făcută.
Poate fi consumată în cateva ore de la preparare.
Se recomandă a fi servită rece.
Dacă doriți să pregătiți salata în avans, puteți tăia pepenele, căpșunile și castraveții, dar le păstrați în recipiente separate la frigider pentru a nu se inmuia. De asemenea, puteți prepara dressingul în avans. Cand masa este gata si oaspeții sunt doritori de o gustare, puteti combina rapid ingredientele si SALATA ESTE GATA!
Ingrediente pentru 8 porții:
- 4 căni de pepene verde tăiat cuburi
- 3 căni de căpșuni feliate
- 1 castravete englezesc fără semințe, tocat
- 1/4 cană frunze de mentă mărunțite grosier
- 1 lingură ulei de măsline
- Suc de 1 lime
- 1 până la 2 lingurițe de miere
- Sare de mare, dupa gust
- 1/2 cană brânză feta mărunțită
- Frunze de mentă pentru ornat, opțional
Instrucțiuni preparare
- Tăiați pepenele roșu în cuburi de dimensiuni mici,
- Feliați căpșunile
- Feliati castraveții *scoateti samburii si curatati coaja înainte.
- Într-un castron mare, adaugati toate ingredientele: pepenele rosu, căpșunile, castraveții și frunzele de mentă.
- Într-un bol sau un borcan mic, amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie și mierea.
- Stropiți peste salată și amestecați ușor până când salata este acoperită.
- Se condimentează cu sare de mare, după gust.
- Presărați brânza feta mărunțită și frunze suplimentare de mentă.
- POFTĂ BUNĂ!
Valori nutritionale:
Calorii: 90 kcal, Carbohidrați: 13 g, proteine: 2 g, grăsimi: 4 g, grăsimi saturate: 2 g, colesterol: 8 mg, sodiu: 107 mg, potasiu: 237 mg, fibre: 2 g, zahăr: 9 g, vitamina A: 578 UI, vitamina C , Calciu: 70 mg, Fier: 1 mg