Ștrudel Cu Mere Cu Conținut Scăzut De Carbohidrați (Low Carb)

Ștrudel cu mere cu conținut scăzut de carbohidrați (low carb)

 

Căutați un desert simplu, care să impresioneze pe toată lumea? Încercați acest ștrudel cu mere!

 

INGREDIENTE

 

Aluatul

96 g făină de migdale, 24 g făină din nucă de cocos, 2 lingurițe de gumă xantan, 1 linguriță de praf de copt, ¼ linguriță de sare, 2 lingurițe de oțet de mere, 1 ou, bătut ușor, 3-5 lingurițe de apă (cât este necesar)

Umplutura

350 g mere, curățate de coajă și de sâmburi și tăiate cubulețe, 50 g nuci, tocate mărunt,1½ linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de pulbere de stevia,1 lingură suc de lămâie

 

MOD DE PREPARARE

Adăugați făina de migdale, făina din nucă de cocos, guma xantan, praful de copt și sarea în robotul de bucătărie și amestecați bine. Turnați oțetul de mere în timp ce robotul de bucătărie este în funcțiune. După ce compoziția s-a omogenizat, adăugați oul și apoi apa. Opriți robotul de bucătărie când aluatul ia forma unei bile. Aluatul va fi lipicios. Înfășurați aluatul în folie alimentară și frământați-l prin plastic timp de 1-2 minute. Lăsați aluatul deoparte timp de 10 minute. Puneți merele, nucile, scorțișoara, sucul de lămâie și stevia într-un castron și amestecați cu mâna. Întindeți aluatul cu un sucitor între două foi de hârtie pergament până la dimensiunea de aproximativ 20x30 cm. Tăiați colțurile de sus folosind o roată de patiserie sau un cuțit, apoi adăugați umplutura în centrul aluatului. Tăiați fâșii oblice (aproximativ 1-2 cm fiecare), pliați partea de sus și încrucișați fâșiile. Pliați aluatul peste umplutură având grijă să nu-l rupeți. Ungeți-l cu un ou bătut, folosind o pensulă. Coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 180ºC timp de 25 de minute sau până când se  rumenește. Dacă doriți, serviți cu înghețată de vanilie fără zahăr.


Distribuie această postare