Supă cremă de dovleac

 Nu ratați ocazia de a face această rețetă delicioasă, gustoasă plină de toți nutrienții de care corpul nostru are atât de multă nevoie în sezonul rece. Profitați că este sezonul lor, al dovlecilor! Culoarea te face să salivezi, textura este cremoasă și gustul inegalabil!

 

Ingrediente:

-1 ceapă medie tăiată cubulețe

-1 linguriță ghimbir măcinat sau zdrobit

-3 căței de usturoi zdrobiți

-55 g unt

-500 g de dovleac tăiat bucățele

-500 ml  supă de legume ( preparată în casă sau o găsiți în comerț la raionul conserve)

-400 ml crema de cocos - conservă

-sare și piper după gust

Metodă de preparare

  1. Pune toate ingredientele în vasul de gătit la foc mic și  amestecă-le.
  2. Gătiți la foc mediu  timp de 2-3 ore. 
  3. Când legumele sunt  bine fierte puneți toată compoziția într-un blender și mixati până la omogenizare. Se ține la cald până când este gata de servire.
  4. Se ornează cu crema de cocos, seminte de dovleac prajite sau patrunjel.

Vă place articolul? Ce alte rețete delicioase, făcute din dovleac, pentru diabetici,  mai cunoașteți? 


Distribuie această postare