Luna Educației În Domeniul Hipertensiunii Arteriale: Impactul Asupra Diabetului De Tip 2 Și 6 Modalități De Scădere A Tensiunii Arteriale

Mai este luna educației în domeniul hipertensiunii arteriale. Conform orientărilor Asociației Americane a Inimii, aproape jumătate dintre adulți au hipertensiune arterială și 75% dintre persoanele cu hipertensiune arterială nu și-o controlează. Ceea ce înseamnă că trebuie să facem mai mult pentru a ajuta adulții să înțeleagă valorile hipertensiunii arteriale și riscurile acestui „ucigaș tăcut”. Deci, ce este tensiunea arterială, ce impact are hipertensiunea arterială asupra diabetului de tip 2, cum puteți controla hipertensiunea arterială și cum vă puteți îmbunătăți sănătatea cardiovasculară?

Ce este tensiunea arterială?

Tensiunea arterială este presiunea pe care o folosește inima pentru a împinge sângele prin vasele de sânge și în jurul corpului. Sunt utilizate două numere pentru a descrie tensiunea arterială și este măsurată în milimetri coloană de mercur (mmHg). Se scrie astfel: 130/ 80mmHg. Și îl veți auzi pe medicul dumneavoastră spunând „130 peste 80”.

Primul număr este presiunea sistolică. Aceasta este cea mai mare presiune pe care o folosește inima când bate pentru a împinge sângele în jurul corpului. Al doilea număr este presiunea diastolică. Aceasta este cea mai mică presiune pe care o folosește inima când se relaxează între bătăi. Folosind 130/80mmHg ca exemplu, presiunea sistolică este de 130mmHg, iar presiunea diastolică este de 80mmHg.

Dacă tensiunea arterială este crescută (numită hipertensiune arterială), veți avea nevoie de tratament pentru a o reduce deoarece exercită o presiune crescută asupra vaselor de sânge și le poate deteriora. Acest lucru poate face ca sângele să curgă cu dificultate în jurul corpului și să ajungă la toate zonele vitale, cum ar fi inima. Și astfel aveți un risc mai mare de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Hipertensiunea arterială și diabetul de tip 2

Dacă aveți hipertensiune arterială, aveți, de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta toate tipurile de complicații ale diabetului, cum ar fi probleme serioase cu picioarele, ochii și rinichii. "Tensiunea arterială ar trebui să fie sub 140/80mmHg pentru persoanele cu diabet zaharat. Dar este important să discutați cu echipa dvs. de asistență medicală despre obiectivul dvs. individual" Persoanele cu diabet zaharat și hipertensiune arterială sunt mai expuse riscului de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Deci, este important să știți cum să acordați atenție tensiunii arteriale, spune Diabetes U.K.

 

6 modalități de scădere a tensiunii arteriale

 

  • Efectuați controale medicale de rutină - Este posibil să nu aveți simptome vizibile, de aceea trebuie să efectuați o automonitorizare de rutină a tensiunii arteriale sau medicul dvs. să vă monitorizeze tensiunea arterială.
  • Renunțați la fumat – Fumatul crește ritmul cardiac și crește probabilitatea formării de cheaguri de sânge. Există multe modalități de a renunța la fumat sau de a elimina fumul pasiv din viața dvs.. Câteva sfaturi foarte utile sunt eliminarea factorilor declanșatori, aderarea la un grup de sprijin, utilizarea temporară a unui sistem de înlocuire a nicotinei și păstrarea unui jurnal. Aflați mai multe despre fumat și diabetul de tip 2 pe blogul nostru.
  • Limitați consumul de alcool - consumul de alcool poate determina îngustarea vaselor de sânge și astfel inima trebuie să lucreze mai mult pentru a împinge sângele în tot corpul. Clinica Mayo afirmă că „Băutorii înrăiți care reduc consumul de alcool la un consum moderat pot reduce numărul de sus al valorii tensiunii arteriale (presiunea sistolică) cu aproximativ 5,5 milimetri coloană de mercur (mm Hg) și numărul de jos (presiunea diastolică) cu aproximativ 4 mm Hg.” Rețineți că alcoolul are și multe calorii, care pot cauza, de asemenea, creșterea în greutate sau pot face dificilă pierderea în greutate (care afectează de asemenea diabetul de tip 2 și hipertensiunea arterială). Aflați mai multe despre alcool și diabet pe blogul nostru.
  • Limitați aportul de sare - Excesul de apă pe care corpul îl reține atunci când mâncați sare crește volumul de sânge, făcând inima să lucreze mai mult. Folosiți condimente sau arome fără sodiu în loc de sare pentru mâncare și cumpărați alimente cu eticheta „fără sare adăugată”, „fără sodiu”, „cu conținut scăzut de sodiu” sau „cu conținut foarte scăzut de sodiu”. Rețineți că atunci când comandați mâncare sau ieșiți să mâncați în oraș, nu puteți controla ingredientele. Prin urmare, este posibil să aveți exces de sare, zahăr și grăsimi în mâncare. Planificați-vă mesele acasă în conformitate cu porțiile recomandate de cereale, legume, fructe, lactate și carne slabă.
  • Monitorizați-vă sănătatea - țineți un jurnal de exerciții, alimente sau tensiune arterială! Planificarea antrenamentelor în fiecare săptămână și înregistrarea acestora vă pot ajuta să vă urmăriți progresul, indiferent dacă este vorba despre un obiectiv de pași (cum ar fi 10.000 de pași pe zi) sau o perioadă de timp în care doriți să vă creșteți ritmul cardiac (cum ar fi 150 de minute active pe săptămână). Înregistrați-vă tensiunea arterială atunci când vă auto-monitorizați sau mergeți la medic.
  • Luați medicamentele așa cum sunt prescrise - Modificările simple ale stilului de viață, precum cele de mai sus, vă pot reduce tensiunea arterială la un nivel sănătos și vă pot ajuta să vă mențineți o viață sănătoasă dacă aveți diabet de tip 2. Cu toate acestea, dacă este recomandat tratamentul medicamentos, luați-l în mod regulat și mențineți o comunicare sinceră și deschisă cu medicul dumneavoastră. Dacă aveți reacții adverse, nu încetați să luați medicamentul. Discutați cu medicul dumneavoastră, care vă poate recomanda schimbarea medicamentului.

Încercați să comunicați cu alte persoane cu diabet care se concentrează pe scăderea tensiunii arteriale în comunitatea „Împreună putem învinge diabetul de tip 2” de pe Facebook. Aici veți găsi sfaturi, oportunități de comunicare și un sentiment de apartenență. Obțineți sprijinul și informațiile de care aveți nevoie alăturându-vă comunității noastre „Împreună putem învinge diabetul de tip 2”.