Cum facem față stresului în timpul epidemiei de Coronavirus?

Focarul de Coronavirus poate fi mai stresant pentru unii oameni decât pentru alții. Există multă incertitudine cu privire la acest virus iar aceasta creează teamă și stres în toate comunitățile. Schimbările rapide în modul în care trăim, împreună cu incertitudinea pot fi copleșitoare si de cele mai multe ori în ultimii ani, stresul își face apariția tot mai mult în rutina noastră de zi cu zi, fiecare reacționând diferit la situațiile stresante. Un lucru pe care îl știm cu siguranță este că stresul și frica determină creșterea nivelului de glucoză din sânge dacă aveți diabet de tip 2. Frica poate duce, de asemenea, la un sistem imunitar mai slab. Prin urmare, este important să vă luați toate măsurile de precauție pentru a vă asigura un sistem imunitar bun, un nivel de stres redus , menținându-vă cât mai calmi posibil, rămânând în același timp în siguranță! Alăturați-vă comunității noastre pentru că aici veți găsi răspunsuri și suport ! Să încercăm să reținem că viața nu va fi așa pentru totdeauna. Este o perioadă dificilă pentru noi toți, dar este doar o perioadă și o vom trece împreună! Dacă vă confruntați cu oricare dintre următoarele simptome, este posibil ca stresul sa fie deja la cote înalte în timpul focarului de coronavirus:

●  Înrăutățirea stărilor cronice
●  Schimbări ale tiparelor de somn
●  Modificări ale tiparelor de alimentație
●  Îți faci griji pentru sănătatea ta sau a celor dragi
●  Frica si panica accentuate.

A avea grijă de tine este o prioritate în această perioadă. Soluțiile pentru un stil de viață echilibrat, un nivel de stres scazut și un sistem imunitar mai puternic pot fi următoarele:

● Fă sport în mod regulat
● Urmează un program strict de dormit ● Alimentație echilibrată fără excese.

Acestea sunt lucruri care vor ajuta ca in această perioada sa poti gestiona nivelul de stres mult mai usor. A avea grijă de prietenii și de familia ta te poate ajuta de asemenea, să faci față propriului tău stres!

Ce îți mai poate fii de folos în aceasta perioada?

Echilibrul din viața noastra vine de cele mai multe ori din interiorul nostru, iar următoarele sunt câteva sfaturi pentru a face față anxietății și diabetului:

●  Conectarea cu ceilalți, discuții relaxante orientate către găsirea unor practici sănătoase de viață cu prietenii și familia.
●  Amintește-ți mereu, nu ești niciodată singur. Alătura-te comunitatilor de dezvoltare personală sau cu subiecte despre stil de viața sănătos.
●  Adresați-vă prietenilor și celor dragi despre ceea ce simțiți, aceștia pot fi un real suport emoțional.
●  Ai grijă de corpul tău. Creează-ți o rutină sănătoasă, nu renunța la lucrurile care sunt importante pentru tine și bune pentru corpul tău.
●  Pauze de odihnă când vă simțiți copleșiți de oboseală, mâncați sănătos și echilibrat, nu uitați să vă hidratați.
●  Menține un ritm activ ca înainte, chiar dacă trebuie să iti schimbi rutina. Dacă a fi activ este ceva nou pentru tine, nu ezita să încerci acest lucru nou, s-ar putea să te ajute să scapi de stresul pe care îl simți.
●  Încearcă ceva nou, un hobby, ai vrut vreodată să începi să pictezi? Ai vrut să faci acea rețetă pe care o păstrezi în dosar? Ei bine, activitățile noi lejere ne ajuta să ne relaxăm, așa că haideți să le folosim în mod productiv! Aceste lucruri ne pot ajuta la ameliorarea stresului, deoarece ne tin mintea ocupată! Angajarea în activități noi vă va distrage atenția de la stres.
 Păstrați o notă pozitivă asupra vieții. Nu intrați în panică în legătură cu știrile și rețelele sociale. Este bine sa fim informați însă dacă observați că vă simți stresat din cauza știrilor, luati o pauză mai lungă de la uitatul la televizor, ieșiți puțin la plimbare în aer liber.

Distribuie această postare