Concediul și starea de sănătate

Având în vedere că încă este prima lună a anului 2022  nu este prea devreme sa ne acordăm câteva clipe pentru a plănui câteva zile de vacanță sau de liber de la muncă, scoală, învățat, stres. Americanii sărbătoresc Ziua Vacanței în fiecare an în ultima marți din ianuarie pentru a ne aminti să începem să ne planificăm zilele de vacanta sau zilele libere. Vacanțele îi ajută pe oameni să petreacă timp de calitate cu familia și prietenii lor și, de asemenea, ajută la sănătatea lor mentală. Vacanțele duc și la o creștere a turismului, ceea ce asigură o economie funcțională. Nu mai amânați să plănuiți când ar trebui să vă luați câteva zile libere.

Stresul  provocat la locul de munca se poate prezenta sub forme diferite, cu efecte diferite asupra corpului uman.

  •  Surse minore ale acestuia pot fi echipamente care nu funcționează sau telefoane ce nu se opresc din sunat. 
  • Sursele majore pot fi volumul excesiv de munca, fără perioade de concediu, volumul prea mic de munca, prestarea unor activitati nedorite, teama de a-si pierde locul de munca sau teama unor posibile neintelegeri cu superiorii.

De obicei, sursele majore de stres sunt cele care duc la epuizare, depresie și scăderea productivitatii muncii. Stresul provocat de locul de munca poate influența sănătatea și viața individului în afara serviciului. Nivelele  scăzute de stres pot trece neobservate, nivelele ușor mai mari pot avea un efect pozitiv, ajutând individul sa devină mai eficient si mai creativ, însă nivelele mari pot fi dăunătoare ducând uneori la boli cronice.

Înainte de a pleca în călătorie, asigurați-vă că aveți toate cele necesare pentru a ține Diabetul sub control. În primul rând, discutați cu medicul despre planurile de vacanță ca să înțelegeți ce aveți de făcut înainte, în timpul și după terminarea concediului. Faceți o listă cu cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont dacă plecați în concediu


Distribuie această postare