Cafea sau espresso?

 

Care este diferența dintre cele două și care varianta este mai buna pentru noi? 

Deseori ne punem această întrebare, haideți să vedem motivul pt. care espresso este considerat că face parte unui stil de viață echilibrat pt cei cu diabet tipul 2.

Espresso, este o băutură cu aromă îndrăzneață, puțin mai groasă decât cafeaua, care provine din boabe măcinate fin, preparată cu atenție și se ce se spune este foarte adevărat: calitatea este mai importantă decat cantitatea. Atunci când trece mai puțină apă prin aparatul de cafea, gustul cafelei espresso este mai concentrat, mai dulce și mai puțin amărui datorită timpului de extragere mai scurt. Cafeaua normală sau americană, pe de altă parte, este un lichid mai subțire, mai puțin concentrat, care are în general o aromă mai blândă, iar zațul folosit este mai grosier. Metoda de preparare față de cea a unui espresso, diferă foarte mult, apa aproape clocotită este aruncată printr-un espressor sub presiune, în timp ce gravitația este folosită pentru prepararea cafelei. Boabele de cafea folosite sunt de obicei aceeași dar calitatea este diferită. Prin urmare, espresso este făcut din cafea și se poate numi cafea, dar nu orice cafea este espresso.

Există o diferență în calitatea nutritionala între cafea și espresso?

O singură doză de espresso conține 0 g carbohidrați totali, 0 g carbohidrați neți, 0 g grăsimi, 0 g proteine ​​și 5 calorii. Cu toate acestea, espresso-ul are mai multă vitamina B3, magneziu, vitamina B2 și cupru decât cafeaua. Toată cafeaua conține polifenoli, care sunt molecule cu proprietăți antioxidante despre care se crede că ajută la prevenirea bolilor inflamatorii, cum ar fi diabetul de tip 2, și proprietăți anticancerigene (anti-cancer). O cercetare mai aprofundata a valorii nutriționale a espresso-ului vs. cafea:

  • Espresso are mai multă vitamina B3, magneziu, vitamina B2 și cupru decât cafeaua.
  • Acoperirea necesarului zilnic de vitamina B3 de la Espresso este cu 31% mai mare.

Beneficiile și riscurile consumului zilnic

În primul rând, există multe opinii și constatări diferite despre studiile care s-au făcut asupra consumului de espresso. Uneori există chiar și informații contradictorii. Ceva asupra căruia toată lumea pare să fie de acord este că consumul moderat de cafea (espresso) este sigur pentru persoanele care au diabet tip 2 - mai ales atunci când este consumată fără adaugă suplimentar de zaharuri și grăsimi.

Cafeaua ne face să ne simțim vigilenți, treji și chiar mai motivați. Cofeina din espresso își găsește drumul către receptorii creierului nostru și se pune imediat la treabă, dând neuronilor un impuls de vigilență. O cantitate moderată de cofeină este considerată aproximativ 300 de miligrame sau echivalentul a 130 miligrame de espresso. Consumul de 20ml pana la 120 ml (1-4 porții) de espresso în fiecare zi poate fi considerat sănătos.

„Nu există dezavantaje în a bea cantități moderate de cafea – ba chiar cafeaua are efecte pozitive asupra sănătății”, spune dieteticianul Andrea Dunn, RD.

Cu toate acestea, este adevărat, tot ce este prea mult strica, cheia este moderația. Consumul excesiv de cafea ne poate produce unele efecte secundare nedorite, cum ar fi:

  • Frecvența cardiacă crescută 
  • Tensiunea arterială crescută 
  • Anxietate 
  • Probleme cu somnul

Cofeina în doze mari crește nivelul de epinefrină din sânge. Epinefrina este cunoscută și sub numele de adrenalină. În formele pure, epinefrina poate crește tensiunea arterială, crește tensiunea arterială, crește contractilitatea sau forța inimii și crește ușor ritmul cardiac. Acest lucru vă poate face să vă simțiți anxios.Poate dura aproximativ șase ore pentru ca jumătate din cofeina pe care o consumați să părăsească sistemul dumneavoastră. Prin urmare, dacă decideți să vă răsfățați cu o doză de espresso după-amiaza târziu, este posibil să deveniți neliniști înainte de somn și chiar sa se instaleze insomniea. Este mai bine să vă bucurați de espresso dimineața și după-amiaza devreme pentru a evita orice probleme legate de somn.

În ceea ce privește beneficiile consumului de cafea, Diabetes UK scrie că s-a dovedit că cafeaua reduce riscurile următoarelor afecțiuni:

  • Diabet zaharat de tip 2 
  • Cancer – cum ar fi cancerul endometrial și cancerul agresiv de prostată. 
  • Boli cardiovasculare. 
  • Accident vascular cerebral;

Health Lines a citat un studiu care notează că „bautul de cafea pe o perioadă lungă de timp poate schimba, de asemenea, efectul asupra sensibilității la glucoză și la insulină”.

Cu alte cuvinte, a fi un consumator obișnuit de cafea pe o perioadă lungă de timp poate avea beneficii multiple.


Distribuie această postare