Beneficiile tomatelor🍅🍅🍅🍅🍅
🍅Rosia este o planta nativa in sudul Americii.
Este o plantă perenă crescută adesea în climate temperate, ca o plantă anuală, atingând frecvent între 1 și 3 m înălțime, cu un trunchi mai mult ierbos, care crește de cele mai multe ori, ca orice altă plantă cataratoare, pe tulpinile altor plante, pe bețe sau garduri.
Din punct de vedere botanic roșia este un fruct desi multa lume o considera leguma.
Tomatele sunt renumite nu numai pentru un gust excelent ci si disponibilitate. De asemenea, acestea oferă o listă impresionantă de calități
Marile beneficii ale tomatelor provin din pigmentul care le oferă culoarea ispititoare. Calitățile acestui antioxidant au fost scoase în evidență de nenumărate studii efectuate în lume.
Oamenii de știință susțin că un consum de 2 pahare de suc natural de roșii pe zi este suficient pentru a acoperi insuficiența licopenului din organism. Roșiile și derivatele sale oferă unui adult 10% din cantitatea zilnică necesară de vitamina A, 13% din cea a vitaminei C, 1% din cea a Fierului și 1 % din cea a Calciului.
🍅Valoare nutritiva (100g)
Calorii: 21 kcal
Proteine: 0.88 g
Carbohidrați: 3.92 g
Zahăr: 2.63 g
Grăsimi: 0.2 g
Iată câteva dintre recomandările făcute în legatură cu conservele de suc de tomate, pe care unii dintre noi le preparam la început de toamnă:
- 🍅Sucul de roșii, băut mai ales în stare proaspătă, acționeaza ca un energizant asupra corpului epuizat. Rosia aduce mari beneficii diabeticilor deoarece îmbunătățește compoziția sângelui.
- 🍅Este un bun detoxifiant al organismului, protejeaza ficatul și stimulează acvititatea sa. De aceea, se regăsește și printre tratamentele aplicate persoanelor mahmure.
- 🍅Sucul de roșii controlează procesul de asimilare a grăsimilor de către organism. Astfel, riscul afecțiunilor conexe, atât de frecvent întâlnite în zilele noastre, va fi considerabil redus.
- 🍅Sucul de roșii este un remediu excelent împotriva arsurilor solare. La fel și feliile de roșii aplicate și lăsate pe porțiunea lezată, vreme de 15 minute. Acest tratament, pe cât este de simplu pe atât este de eficient, întrucât grabește vindecarea și regenerarea țesuturilor.
- 🍅Dar poate cel mai important lucru dovedit este faptul că prin consumul a 2-4 porții de sos sau suc de roșii pe săptămână, riscul cancerului de prostată scade cu până la 35%!
- 🍅 Lycopenul, care este din abundență in rosii, acționează ca o substanță naturală antioxidantă. Ajuta in funcționarea corectă a sistemului vascular și a mușchiului cardiac.
- 🍅Datorită efectului său antiinflamator, consumul de roșii întărește sistemul imunitar. Tomatele îmbunătățesc de asemenea activitatea stomacului, dar pot provoca flatulenta crescută în intestine persoanelor cu toleranță redusă la acest fruct.
- 🍅Serotonina din rosii: Oamenii au nevoie de hormoni pentru a supraviețui și pentru a se dezvolta sănătos. Orice fel de dereglări hormonale atât la bărbați sau la femei au repercusiuni ireversibile asupra sănătății corpului uman. Inclusiv sexul nostru este determinat în timpul sarcinii datorită hormonilor. Rosiile sunt bogate in serotonina trebuie însă reținut că acest fruct crește nivelul de serotonina de la nivelul intestinelor, însă nu influențează si serotonina din creier. Așadar rosia poate imbunatatii starea de spirit si stabilizeaza starea psiho-emotionala a diabeticului.
🍅🍅🍅 Reteta favorita:
Salată cu mozzarella de roșii este preferată verii. Făcută cu roșii proaspete dulci si mozzarella moale la care adaugam frunze de busuioc proaspăt si o asezonam cu otet balsamic, recomandăm variantele italienesti.
Este una dintre acele salate pe care le puteți servi ca aperitiv sau poate fi savurata ca un prânz ușor.
Această salată de roșii și mozzarella este una dintre cele mai rapide și mai ușoare salate pe care le puteți pregăti.
Este făcută cu ingrediente care sunt disponibile pe tot parcursul anului, dar, desigur, această salată cu mozzarella are cel mai bun gust în timpul verii cand apar rosiile se sezon.
Ingrediente:
-Roșii de sezon, proaspete si ferme.
-Brânză mozzarella proaspătă
-Frunze de busuioc proaspăt
-Ulei de măsline extra virgin
-Sare
-Piper
-Otet balsamic
Mod de preparare:
-Feliați roșiile și mozzarella în rondele groase de 1 cm.
-Decorati cu frunzele de busuioc ca in poza atasata pe un platou
-Stropiți salata cu ulei de măsline și glazură balsamică.
-Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Se poate lasa cateva minute la frigider pentru un efect racoritor.