Beneficiile pentru sănătate ale oțetului de mere și DIABETUL DE TIP 2


CUM CONSUMĂM OTETUL DE MERE?
🍎🍏Ce este oțetul de mere?
Este otetul de mere un nou trend fără nici un efect sau oțetul de mere este cu adevărat uimitor?
Există beneficii reale pentru sănătate ale oțetului de mere?
Principalele beneficii pentru care se folosește oțet de mere în scopuri medicale sunt legate de reglarea glicemei. Au fost publicate studii care au arătat că există un efect pozitiv la pacienții cu DIABET ZAHARAT DE TIP 2, la care administrarea de oțet de mere poate avea un efect de reducere a glicemiei, după mesele cu aport mai crescut de carbohidrați.
În ultimul timp, toată lumea pare să spună că oțetul de mere este uimitor și ca are atât de multe beneficii pentru sănătate. Iată toate motivele pentru care toată lumea bea oțet de mere și sfaturi utile despre cum să încorporați oțetul de mere în dieta dumneavoastră.
Oțetul de mere a fost folosit ca remediu natural pentru problemele de sănătate pentru o perioadă foarte lungă de timp. De fapt, este un remediu străvechi. Se pare că suntem din ce în ce mai conștienți de beneficiile acestuia in zilele noastre.
Tot mai des auzim cum persoanele din jurul nostru încearca sa își  îmbunătățească viața făcând alegeri mai sănătoase și mai naturale din punct de vedere alimentar. Tot mai multi vorbesc despre beneficiile otetului de mere.
Majoritatea beneficiilor pentru sănătate ale oțetului de mere sunt susținute de știință - așa că nu, nu este doar un zvon.
Cu toate acestea, în ciuda faptului că este atât de uimitor, oțetul de mere nu va face minuni de unul singur,  nu va înlocui o dietă echilibrată și nici exercițiile fizice. Acesta promovează sănătatea și vă ajuta să mentineti o stare de bine, dar consumul de oțet de mere nu va avea un impact major dacă nu faceți alți pași pentru a vă îmbunătăți starea.  Nici un remediu nu poate face asta.
Moderația si echilibru este întotdeauna cheia.
🍎🍏CE ESTE OȚETUL DE CIDRU DE MERE?
Oțetul de mere este un tip de oțet făcut din mere. Mai precis, este suc de mere fermentat.
Pentru a face oțet de mere, merele sunt zdrobite și este adaugata drojdie. Zaharurile care exista in mod natural  in mere, începe sa  fermenteze în timp și se transformă în alcool procesul este similar fabricarii vinului sau al cidrului de mere. Diferența este că oțetul de mere este fermentat de două ori – odată pentru a face cidru alcoolic și a doua oară pentru a face oțet.
🍎🍏Consumul de oțet de mere aduce multe beneficii pentru sănătate pe care le vom detalia imediat.
  • oțetul de mere reduce pofta de mâncare prin inducerea satietății, ceea ce înseamnă că oțetul de mere este excelent pentru pierderea în greutate sau pentru menținerea unui stil de viață sănătos.❗️
  • oțetul de mere este plin de nutrienți❗️
  • este un laxativ natural și poate îmbunătăți digestia;❗️
  • scade nivelul de zahăr din sange;❗️
  • îmbunătățește sensibilitatea la insulină;❗️
  • regleaza glicemia;❗️
  • reduce grăsimea abdominală;❗️
  • scade colesterolul;❗️
  • scade tensiunea arterială și îmbunătățește sănătatea inimii;❗️
  • previne și scade riscul de a face cancer și încetinește creșterea celulelor canceroase.❗️
🍎🍏Otetul de mere contine:
-magneziu;
-fier;
-fosfor;
-mangan;
-aminoacizi;
-antioxidanti;
-doar 3 calorii pe lingura.
🍎🍏UTILIZAREA OȚETULUI DE CIDRU DE MERE PENTRU PIELE ȘI PĂR:
Pe lângă beneficiile pentru sănătate ale oțetului de mere, utilizarea otetului de mere poate îmbunătăți, de asemenea, aspectul pielii și sănătatea părului. Oțetul de mere este într-adevăr uimitor.
* tratează si reduce acneea;
* tratează și calmează arsurile solare;
* are proprietăți anti-îmbătrânire;
* îmbunătățește sănătatea părului;
* combate incurcarea părului;
* sigilează cuticulele părului și ajută părul să rețină umiditatea reducand uscaciunea si ruperea firului de păr;
* tratează mătreața.
🍎🍏CUM CONSUMĂM OTETUL DE MERE?
Deoarece există atât de multe beneficii pentru sănătate, probabil că vă gândiți să beți oțetul de mere direct din sticlă pentru a beneficia de proprietățile sale uimitoare.
În primul rând, căutați tipul nefiltrat și organic, deoarece acesta este cea mai buna varianta.
Puteți încorpora oțet de mere în dieta dv. in următoarele moduri:
  • In sosurile pentru salată și rețetele de marinare ale carnii;
  • Amestecati oțet de mere cu suc de lămâie – 2 linguri de oțet de mere adăugate la un pahar de suc de fructe. Este mai ușor să bei oțet de mere în acest fel. Nu veți observa la fel de mult gustul, dar veți obține toate beneficiile pentru sănătate ale cidrului de mere. Plus beneficiile sucului de fructe. Alegeți suc de fructe proaspete;
  • Îl puteți condimenta cu puțină scorțișoară și piper cayenne măcinat sau îl puteți îndulci cu puțină miere sau indulcitor stevie.
  • Dacă nu vă deranjează gustul oțetului de mere, îl puteți adăuga într-un pahar cu apă și îl puteți bea asa simplu.
CÂT OȚET DE CIDRU DE MERE TREBUIE SĂ BEȚI ZILNIC?
❌NU EXAGERATI! Nu este o idee bună.❌
Doza obișnuită pe zi este de 15-30 ml. Practic, 1-2 linguri de oțet de mere:
  • amestecat cu apă
  • transformat într-un tonic
  • adăugat la un dressing pentru salată.
Sfatul este să începeți cu o lingură și apoi să creșteți la 2 linguri dacă nu observați niciun efect secundar. Poate fi destul de puternic la început, așa că veți dori să vă obișnuiți.
EFECTE ADVERSE ALE OȚETULUI DE CIDRU DE MERE
Cidrul de mere este destul de inofensiv, dar prea mult din orice poate cauza probleme. De asemenea, există anumite situații în care oțetul de mere nu este deloc recomandat.exemplu,
  • dacă aveți ulcer
  • probleme cu rinichii.
Vă  reamintim, consumul de oțet de mere fără a-l dilua nu este deloc recomandat deoarece otetul de mere este acid și poate provoca:
  • ❗️PROBLEME DENTARE: carii și slăbirea smalțului dentar;
  • ❗️NIVELURI SCĂZUTE DE POTASIU – când beti mai mult oțet de mere decât este recomandat sau când ai deja un nivel scăzut de potasiu;
  • ❗️INDIGESTIE – prea mult oțet de mere poate provoca indigestie,probleme digestive, acest lucru poate suna contraintuitiv, deoarece oțetul de mere poate îmbunătăți digestia, dar pentru cineva care are ulcer sau reflux acid, oțetul de mere nu va face decât să agraveze simptomele.
  • ❗️ARSURI ALE PIELII – o alta contraintuitiva, deoarece otetul de mere poate calma arsurile solare, dar dacă il aplicați pe piele nediluat, vă poate arde pielea. Pentru tratarea acneei, asigurați-vă că adăugați câteva picături de oțet de mere în apă înainte de a-l aplica pe piele. Pentru arsuri solare - folosiți 2 linguri de oțet de mere în apa de baie.
URMATI RECOMANDARILE, NU EXAGERATI CANTITATILE!🍎🍏

Distribuie această postare