PLACINTA CU MERE SI SCORTISOARA

Această plăcintă cu mere este un adevărat răsfăț al sezonului de toamnă

Cui nu-i place o plăcintă buna cu mere?! 

Iata reteta noastra recomandata pentru cei cu Diabet de tip 2. 

Ingrediente pentru crustă:

  • 200 g migdale macinate/faina de migdale (2 căni)
  • 100 g făină de tapioca (1/2 cană + 1 lingură)
  • 80 g faina de cocos (1/2 cană)
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță de nucșoară
  • ½ linguriță de ghimbir
  • 1 ou mare + 1 gălbenuș de ou (bătut în 2 boluri separate)
  • 1 lingură de ulei de cocos, topit
  • 1 lingură de îndulcitor sau la alegere
  • 6 linguri de apa (pentru crustă)

Pentru sosul de mere:

  • 5 mere mari, decojite, fără miez și tăiate cuburi
  • 4 căni de apă
  • 1 lingură de îndulcitor (adăugați mai mult/mai puțin dacă preferați o umplutură mai dulce)
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • ½ lingură ulei de cocos

Instrucțiuni de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C / 350 ° F 
  2. Ungeți ușor o tavă de plăcintă și lăsați deoparte. 
  3. Într-un bol mare puneți ingredientele uscate: migdalele măcinate, făina de tapioca, făina de cocos, scorțișoara, nucșoara, ghimbirul și îndulcitorul. Se amestecă cu o lingură de lemn pentru a se combina complet. 
  4. Adăugați in compoziție 1 ou mare, bătut, și amestecați pentru a forma un amestec de pesmet. 
  5. Adăugați uleiul de cocos la temperatura camerei, amestecând continuu omogenizând toate ingredientele.. 
  6. Adăugați încet apa, continuați să amestecați, până când amestecul este legat și formează o minge de aluat - apoi va trebui să începeți să folosiți mâinile pentru a framanta aluatul - dacă amestecul se simte prea uscat continuați să adăugați cate puțin apă până când aluatul este mai maleabil. 
  7. Puneti trei sferturi din aluat în tava de plăcintă pregătită. Apăsați uniform în vas cu degetele. Folosiți o furculiță pentru a face niște găuri de aer pe fundul crustei de plăcintă. 
  8. Coaceți timp de 13-15 minute sau până când crusta este foarte ușor rumenită și întărită. 
  9. În timp ce crusta se coace, întindeți aluatul rămas pe niște hârtie de copt și incepeti să tăiați fie fasii, fie forme pt a decora plăcinta. 
  10. Scoateți crusta din cuptor și umpleți-o cu umplutură de plăcintă (vezi de mai jos cum se face umplutura de plăcintă cu mere) 
  11. Așezați fâșiile/decupajele de aluat deasupra umpluturii. Ungeți crusta de deasupra cu gălbenușul de ou rămas. Coaceți încă 25 de minute sau până când umplutura pare ca clocotește și crusta este aurie. 
  12. Lăsați să se răcească aproximativ 10 minute înainte de servire și păstrați resturile într-un recipient ermetic la frigider pentru inca 5 zile. 

 Umplutura de plăcintă cu mere:

  1.  Într-o cratiță mare puneți merele, scorțișoara, îndulcitorul și 3 căni de apă la foc mare, aduceți la fiert și apoi acoperiți, reduceți focul la mic și fierbeți, amestecând ocazional, timp de 30 de minute sau până când merele sunt moi și apa s-a evaporat, adăugați mai multă cu ceașca de apă dacă este necesar. 
  2.  Luați de pe foc (dacă este apă în exces, scurgeți-o, deoarece aveți nevoie doar de sosul de mere)
  3. Se amestecă uleiul de cocos și dacă credeți că necesită mai multă îndulcire, adăugați mai mult indulcitor.
  4. Turnați amestecul de mere în crusta de plăcintă pregătită și coaceți din nou sau dacă nu îl folosiți imediat, răciți și păstrați într-un recipient ermetic timp de până la 7 zile sau congelați până la 3 luni (dezghețați înainte de utilizare).

POFTA BUNA!


Distribuie această postare