5 Super alimente pentru mic dejun sănătos.

Unele alimente pentru micul dejun recomandate diabeticilor fac ca glicemia să crească vertiginos! Acest lucru nu este bun și va duce la o agravare a bolii. Există multe opțiuni bune pt. micul dejun, însă ne vom rezuma la o lista scurta de 5 super alimente, totodată avem si 5 alimente pe care va recomandam sa le evitați!

Alimente recomandate

  1. Ouăle - bogate in Omega 3, aminoacizi si acizi grași esențiali, pe care corpul nu îi poate produce și trebuie luați din alimente. Încercați să faceți rost de ouă cat mai proaspete, recomandăm ouăle de țară sau ouăle din supermarket de la secțiunea bio.
  2.  Avocado - o portie de 100 gr. de avocado conține 500mg de POTASIU si doar 8 mg de carbohidrați. Este bogat in vitamine si minerale.
  3.  Bacon-ul, kaizer-ul sau șunca. Încercați să alegeți un sortiment care este cat mai puțin procesat și cu cantitate scăzută  de aditivi de procesare și conservare. Este de preferat să îl achizitionati de la producătorii tradiționali. Acest aliment conține o varietate mare de aminoacizi și grăsimi esențiale de nelipsit în alimentația zilnică.
  4. Carnea de vită - alegeți carnea de vită hrănită cu iarbă, deoarece are mai puține grăsimi și calorii decât carnea de vită hrănită cu cereale. Mușchiuleț tăiat subțire și chiar  fripturile de coastă sunt alegeri bune pentru micul dejun.Carnea de vită conține o gamă largă de        aminoacizi esențiali si acizi grași, vitamine si minerale multiple. Este un aliment ce completeaza perfect meniurile celor care suferă de diabet
  5. Iaurt grecesc natural în care adăugați  câteva  nuci, migdale sau alune. Si acest aliment este bogat in aminoacizi, acizi grasi esentiali și proteine de calitate.
Cele 5 alimente de evitat, deoarece vă ridica alarmant de repede nivelul glicemiei după ce au fost consumate sunt următoarele:
  1. Cerealele de ovaz - cerealele sunt carbohidrati care în timpul digestiei se transforma in glucoză și fructoză si de aici rezulta un indice glicemic ridicat. Cu un adaos de siropuri sau sucuri și fructe, aceast mic dejun  se transforma in bomba calorica. De asemenea  poate fi afectat si ficatul pt. ca fructoza face ca ficatul sa stocheze grăsimi.
  2. Banana - cu toate ca este un fruct preaslavit pt.conținutul sau de potasiu,și multe alte beneficii, o portie de 100 grame de banană are doar 350 mg potasiu și o valoare foarte mare de carbohidrati 22 grame!
  3. Briosele sau covrigii- chiar dacă acestea sunt făcute din grau dur sau faina integrala, cantitatea de carbohidrati este foarte mare ceea ce înseamnă că în timpul digestiei, carbohidrații se vor transforma într-o cantitate mare de glucoză și fructoză, rezultând un nivel glicemic foarte ridicat.
  4.  Muesli cu fructe - celebrele cereale cu fructe si adaos de zahăr și alte siropuri dulci pe care le găsim la raft în supermarketuri. Aceste produse conțin valori mari de carbohidrati si zaharuri adaugate. Feriti-va de astfel de produse.

Pentru a observa care aliment vă influențează creșterea nivelului de glicemie, recomandam sa folosiți glucometru la 30, 60 și 90 de minute după ce ani consumat alimentul și sa observați valorile glicemiei.