Ziua Internațională A Asistenților Medicali: 3 Lucruri Pe Care Le Fac Asistenții Medicali Pentru A Face Față Tuturor Dificultăților

Mulți dintre noi cunoaștem asistente medicale care sunt o comoară în viața noastră. Poate fi un membru al familiei sau un prieten care a ales să devină un profesionist din domeniul sănătății, sau o asistentă minunată te-a sprijinit în drumul spre însănătoșire. Recunoaștem, admirăm și apreciem toate asistentele din viața noastră de Ziua Internațională a Asistenților Medicali care este celebrată anul acesta la data de 12 mai. De obicei, tema Zilei Internaționale a Asistenților Medicali evidențiază faptul că asistenții medicali sunt lideri importanți în domeniul sănătății din întreaga lume. Tema din acest an nu este diferită - Asistenții medicali: O voce care conduce, o viziune pentru asistența medicală viitoare. 

“Această pandemie globală COVID-19 a arătat lumii rolul important pe care asistenții medicali îl joacă în menținerea sănătății oamenilor pe tot parcursul vieții”, a spus Annette Kennedy, președinta Consiliului internațional al asistenților medicali. „Deși a existat o perturbare importantă a asistenței medicale, au existat, de asemenea, inovații semnificative care au îmbunătățit accesul la îngrijire. În 2021, ne vom concentra asupra schimbărilor și inovațiilor în asistență medicală și asupra modului în care acestea vor modela în cele din urmă viitorul asistenței medicale.” Pentru a afla mai multe despre tema Zilei Internaționale a Asistenților Medicali 2021, accesați site-ul web al Consiliului internațional al asistenților medicali. 

Nu trebuie să căutăm prea departe exemple care ne arată de ce asistenții medicali sunt atât de importanți, mai ales după ultimul an și jumătate. Rezistența lor este motivantă, devotamentul lor față de sănătatea publică este emoționant, iar devotamentul cu care își susțin pacienții este remarcabil. În ultimul an și jumătate asistenții medicali din întreaga lume s-au unit pentru a crea un front unificat, luptând împotriva pandemiei și a multor altor crize de sănătate din întreaga lume. Bineînțeles, ar trebui să îi apreciem pentru competența și viziunea lor pentru viitor. Dar, mai întâi, avem o întrebare elementară: cum pot asistentele să dea tot ce au mai bun  zi de zi? Cum luptă cu epuizarea? Cum pot fi super-oameni în ciuda tuturor dificultăților? Vă prezentăm în continuare trei sfaturi foarte utile.

Pune-ți nevoile de bază pe primul loc

Becker’s Hospital Review a rugat 27 de asistente medicale să își împărtășească sfaturile cu privire la modul în care fac față crizei actuale de sănătate publică și multe asistente medicale au vorbit despre importanța nevoilor de bază: somn, apă, mâncare sănătoasă.

Lucrăm în cele mai bune condiții atunci când avem un stil de viață sănătos și echilibrat. Nu poți face față provocărilor ca asistent medical, îngrijitor sau o persoană cu diabet de tip 2 dacă „arzi lumânarea la ambele capete”. Trebuie să faci tot posibilul să te oprești la sfârșitul fiecărei zile, să îți acorzi timp fără telefon. Asigură-te că ai rezervat suficient timp pentru un somn consistent și de calitate. Multe asistente se străduiesc să bea suficientă apă și să mănânce gustări și mese sănătoase în timpul turelor lor lungi. 

Este OK să nu fi OK

Orice emoții apar, pozitive sau negative, recunoaște-le și acceptă-le. Fie că ești o asistentă medicală în prima linie sau o persoană cu diabet de tip 2 - călătoria vieții poate fi un montagne russe de emoții. Încearcă să nu te judeci prea tare pentru sentimentele tale. Fii conștient de ele pe măsură ce vin și pleacă.

Consilierea psihologică este o modalitate excelentă de a descoperi noi perspective și instrumente. Îți îmbunătățește atât comunicarea cu ceilalți, cât și cu tine însuți. Consilierea psihologică are nenumărate beneficii, inclusiv ameliorarea anxietății și o mai bună exprimare și gestionare a emoțiilor. Dacă nu  îți dorești consiliere, căută un prieten sau membru al familiei care te poate asculta.

Negarea sentimentelor nu este necesară. Nu ești un robot. Dacă te confrunți cu emoții sau factori de stres în această perioadă, comunicarea este totul. Obișnuiește-te să vorbești cu tine însuți și recunoaște-ți resursele din afară. Emoțiile tale sunt valabile.

Resetează-ți organismul

Multe asistente medicale și îngrijitori sau persoane cu locuri de muncă cu stres ridicat consideră că este benefic să efectueze resetări imediate sau planificate. Ce este o resetare? O resetare este ceva de genul „a număra până la 10” înainte de a răspunde la ceva confuz sau frustrant. Poate fi un moment de meditație în pauză și exerciții de respirație, sau un minut de reflecție înainte de a ieși din mașină și de a vă începe ziua. Sistemele de sănătate ale Universității din Michigan ne amintesc că „Respirația profundă este una dintre cele mai bune modalități de a reduce stresul din organism. Acest lucru se datorează faptului că respirația profundă trimite un mesaj creierului pentru a te liniști și relaxa. Creierul trimite apoi acest mesaj corpului tău. Ritmul cardiac crescut, respirația rapidă și tensiunea arterială crescută care apar atunci când ești stresat, toate scad pe măsură ce respiri profund pentru a te relaxa.”

Rezumat

Îngrijirea personală nu este complicată. Înseamnă de cele mai multe ori să faci un pas în spate pentru a-ți evalua sănătatea fizică și mentală și bunăstarea pe tot parcursul zilei și să te asiguri că depui timp și efort pentru a te îngriji de acestea. Dorești să afli mai multe despre cum îți poți menține sănătatea mentală și fizică în toate etapele vieții atunci când ai diabet de tip 2? Consultă grupul „Împreună putem învinge diabetul de tip 2” pe Facebook. De ce? Nu este doar un loc bun pentru conectarea diabeticilor din întreaga lume, ci și un loc sigur pentru a împărtăși experiențe.

În cele din urmă, cum le putem mulțumi celor 28 de milioane de asistenți medicali din întreaga lume? Exprimați-vă recunoștința prin trimiterea unui card de mulțumire unei asistente care a avut un impact pozitiv asupra dvs.. Distribuiți o poveste sinceră de mulțumire pe rețelele de socializare, referindu-vă la o asistentă medicală specială căreia îi sunteți recunoscător. Oferiți unei asistente medicale un cadou de îngrijire personală (o lumânare, un card cadou pentru masaj, un cristal vindecător, gustarea sănătoasă preferată etc.) pentru a le reaminti că, deși sunt ocupate să lupte pentru sănătatea tuturor, trebuie să își facă timp și pentru a se îngriji de ele însele.


Distribuie această postare