Ziua Națională A Vinului: S-A Dovedit Că Vinul Sec Ajută La Menținerea Producției De Insulină

Cele mai vechi dovezi arheologice și arheobotanice despre vinul produs din struguri și vinicultură, datând din 6000-5800 î.Hr., au fost găsite pe teritoriul Georgiei moderne. Vinul roșu face parte din evenimentele sociale, religioase și culturale de sute de ani. Mănăstirile medievale credeau că unul din motivele pentru care călugării lor trăiau mai mult era consumul regulat, moderat de vin. În ultimii 25 de ani s-au făcut îmbunătățiri majore în industria vinului datorită științei viticulturii și tehnologiei îmbunătățite. 

Este necesară mai multă cercetare cu privire la întreaga gamă de efecte pozitive și negative ale consumului unui pahar de vin în fiecare zi. Dar, în general, se consideră că un pahar de vin roșu pe zi poate face parte dintr-o dietă sănătoasă și poate avea anumite beneficii pentru sănătate.

Medical News Today relatează că „Un studiu din 2015 a arătat că un pahar de vin roșu la cină scade ușor riscul cardiometabolic” la persoanele cu diabet de tip 2 și că un aport moderat de vin roșu este de obicei sigur. Oamenii de știință consideră că etanolul din vin joacă un rol crucial în metabolizarea glucozei, dar și ingredientele nealcoolice pot avea un rol important.” Totuși, ei consideră că este necesară mai multă cercetare pentru a confirma aceste descoperiri.

În funcție de conținutul de zahăr, multe vinuri pot avea de fapt efecte pozitive asupra condiției dvs.. S-a dovedit că vinurile seci ajută la menținerea producției de insulină. Cu toate acestea, multe vinuri conțin destul de mult zahăr și, prin urmare, pot reprezenta o amenințare la fel de mare ca și berea sau cocktailurile. Atât vinurile roșii, cât și cele albe au legătură cu sănătatea inimii și sensibilitatea la insulină - deci, cu moderație, ele pot fi de fapt bune pentru dvs. Limitați-vă doar la vinurile seci albe și roșii, două pahare fiind limita dvs. maximă.

Persoanele cu diabet de tip 2 ar trebui să evite vinurile cu conținut scăzut de alcool - acestea au adesea mai mult zahăr decât cele normale. Încercați să limitați băuturile cu mult zahăr, cum ar fi sherry-urile dulci, vinurile dulci și lichiorurile.

Vinurile dulci sunt produse atunci când fermentația este întreruptă înainte ca toate zaharurile din struguri să fie transformate în alcool. Acestea nu numai că vă pot crește nivelul zahărului din sânge, dar pot reprezenta și o parte semnificativă din aportul caloric zilnic recomandat. Pentru majoritatea vinurilor de masă seci care au între 11 și 14% alcool în volum, un pahar de 150 g va conține aproximativ 120 până la 130 de calorii, potrivit Departamentului Agriculturii din SUA.

Vinurile provenite din agricultură sustenabilă reprezintă cea mai bună alegere atât pentru sănătatea dumneavoastră cât și pentru mediu. Un vin provenit din agricultură sustenabilă are mai puține pesticide și mai puține substanțe chimice sintetice. Pentru a fi certificate ca provenind din agricultură sustenabilă, o terță parte independentă trebuie să evalueze practicile agricole ale cramelor și podgoriilor pentru a vedea dacă îndeplinesc anumite standarde ecologice. 

Vinurile certificate ecologic nu au sulfiți adăugați. Definiția fundamentală a vinului ecologic este vin din struguri obținuți din agricultură ecologică.  Standardele pentru ceea ce reprezintă „agricultura ecologică” variază de la o țară la alta, dar aceasta exclude în general utilizarea îngrășămintelor chimice artificiale, a pesticidelor, fungicidelor și erbicidelor.

Dacă aveți diabet de tip 2, ar trebui să fiți conștienți de riscurile consumului de alcool asupra sănătății și să limitați cantitatea de alcool. Evitați consumul excesiv de alcool deoarece prea mult alcool poate duce la hipoglicemie. Serviți paharul de vin alături de o gustare sănătoasă, cum ar fi hummus, nuci, legume sau brânză cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi parmezan sau brânză de capră. Beți un pahar mare de apă înainte sau după ce vă bucurați de paharul de vin pentru a contracara efectul deshidratant pe care îl are alcoolul. 

Consumul excesiv de alcool crește riscul unor probleme de sănătate, cum ar fi:

  • creșterea tensiunii arteriale. 
  • agravarea neuropatiei (afectarea nervilor). 
  • deshidratare și tulburări de somn. 
  • anumite tipuri de cancer și boli cardiovasculare.

Per ansamblu, mulți cercetători au ajuns la concluzia că un pahar de vin (pentru femei) sau două pahare de vin (pentru bărbați) pe zi are beneficii potențiale pentru sănătate, inclusiv reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și intestinale, reducerea inflamației și depresiei și chiar prelungirea vieții! Oricine persoană cu diabet ar trebui să consulte medicul în legătură cu consumul de alcool și să rețină că moderația este cheia. Marți, 25 mai, sărbătoriți Ziua Națională a Vinului savurând un pahar de vin în timp ce intrați în legătură cu comunitatea noastră în grupul nostru de sprijin pentru diabet: Împreună învingem diabetul de tip 2. https://www.facebook.com/groups/impreuna.putem.invinge.diabetul


Distribuie această postare