blog

CuraLife — Glicemie

🍉PEPENELE ROȘU ȘI DIABETUL:

🍉PEPENELE ROȘU ȘI DIABETUL:

Pepenele joacă un rol important şi în tratamentul diferitor infecţii ale organismului, între care se numără şi inflamaţiile articulaţiilor. Conţinutul crescut de potasiu din pepene este esențial în prevenirea formării pietrelor la rinichi…


Stresul si efectele sale asupra glicemiei

Stresul si efectele sale asupra glicemiei

Depresia cronică reprezintă un cumul de simptome care pot afecta munca, odihna, procesul de învățare și  în cele mai multe cazuri regimul alimentar.

Potrivit Asociației Americane a Diabetului, stresul poate fi un factor declansator pentru DIABET, dar și o consecință a acestuia. Stresul pe termen lung poate avea impact negativ asupra controlului DIABETULUI.


Cum scădem nivelul ridicat al glicemiei?

Cum scădem nivelul ridicat al glicemiei?

Atunci când glicemia depășește valoarea normală din sânge ne afectează starea de bine: -apar dureri de cap, oboseală, vedere încețoșată, senzație de sete permanentă si urinări frecvente.

Iată câteva metode simple pe care le puteți aplica si este bine sa le aveți la îndemână...


TIPURI DE ACTIVITĂȚI FIZICE RECOMANDATE DIABETULUI DE TIP2

TIPURI DE ACTIVITĂȚI FIZICE RECOMANDATE DIABETULUI DE TIP2

Mișcarea regulată este o parte esențială în gestionarea DIABETULUI, alături de planificarea unei alimentatii echilibrate, de administrarea corectă a medicației care v-a fost prescrisă de medic și de gestionarea stresului.

Mișcarea fizică duce la scăderea glicemiei pe termen scurt, iar dacă practicați regulat o activitate fizică, va scădea si nivelul HEMOGLOBINEI GLICATE  (A1C).


ALIMENTELE BOGATE IN FIBRE și DIABETUL DE TIP 2

ALIMENTELE BOGATE IN FIBRE și DIABETUL DE TIP 2

Dieta este un factor esențial în cadrul tratamentului DIABETULUI DE TIP 2, de aceea medicii oferă indicații specifice despre ceea ce ar trebui să consume în fiecare zi diabeticii. In linii mari, diabeticii ar trebui să respecte un regim alimentar sărac în grăsimi, sare și zahăr, dar bogat în fibre provenite în mare parte din legume și fructe.