VITAMINA D și impactul asupra DIABETULUI
Un studiu recent, publicat în jurnalul medical Cell, a analizat un nou mod de protejare a celulelor beta pancreatice, încetinind astfel debutul sau dezvoltarea DIABETULUI. Cercetătorii de la Salk Institute din La Jolla, California, și-au concentrat eforturile asupra unui compus binecunoscut: vitamina D.
 
În urma cercetărilor efectuate s-a descoperit ca persoanele cu diabet de tip 2 care au niveluri scăzute de vitamina D, au simptome mai severe de diabet și reacționează mai greu la tratamentele medicamentoase. Vitamina D poate ajuta ficatul sa producă mai multă insulină și poate ajuta pancreasul să actioneze mai bine. De asemenea, vitamina D ajuta la reglarea presiunii arteriale în randul persoanelor cu diabet de tip 2.
Studiile ne arată că suplimentarea cu vitamina D a redus semnificativ riscul de complicatii asociate diabetului, cum ar fi accidentul vascular cerebral și atacul de cord. Este important ca persoanele care suferă de diabet să-și monitorizeze nivelurile de vitamina D și să ia suplimente atunci când sunt necesare în urma recomandării făcute de medicii de specialitate
WWW.CURALIFE.RO