CuraLife — Sport

Sportul - Diabetul - Disconfortul articular

Sportul - Diabetul - Disconfortul articular

Este un fapt îmbucurător și aceste cifre ne arată ca interesul seniorilor fata de un stil de viata sanatos este in creștere. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică, in anul 2018, aproximativ 28% dintre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani din România au practicat sportul cel puțin o dată pe săptămână. Acest procent a crescut cu aproximativ 5% fata de anul 2017.

🏄🏻‍♀️DIABETUL SI INOTUL🏊🏻‍♀️

🏄🏻‍♀️DIABETUL SI INOTUL🏊🏻‍♀️

Sportul este important pentru toți, tineri și bătrâni, apți și mai putin in forma sau pregatiti, mai ales pentru cei care doresc sa piarda cateva kg în plus, deoarece este una dintre cele mai eficiente modalități de a crește oxigenul și fluxul sanguin. Fiecare sesiune de sport eliberează endorfine, ajutand starea de bine a intregului corp.
🏊🏻‍♀️Înotul este cea mai bună activitate fizică pentru persoanele cu diabet zaharat, indiferent dacă au tip 1 sau tip 2, în special cei care au amorțeală sau pierderea sensibilității la picioare din cauza neuropatiei diabetice.

Mersul pe jos este benefic pentru sanatatea ta

Mersul pe jos este benefic pentru sanatatea ta

Ceva simplu cum este mersul pe jos timp de 30 de minute, in ritm alert, în fiecare zi sau în cele mai multe zile din săptămâna, vă va ajuta să aveți  o viață mai sănătoasă.

Mersul pe jos este o activitate fizică cu impact redus, care poate fi introdusă cu ușurință în rutina de zi cu zi, poate fi făcută în orice moment al zilei și în ritmul ales de dumneavoastră. 


TIPURI DE ACTIVITĂȚI FIZICE RECOMANDATE DIABETULUI DE TIP2

TIPURI DE ACTIVITĂȚI FIZICE RECOMANDATE DIABETULUI DE TIP2

Mișcarea regulată este o parte esențială în gestionarea DIABETULUI, alături de planificarea unei alimentatii echilibrate, de administrarea corectă a medicației care v-a fost prescrisă de medic și de gestionarea stresului.

Mișcarea fizică duce la scăderea glicemiei pe termen scurt, iar dacă practicați regulat o activitate fizică, va scădea si nivelul HEMOGLOBINEI GLICATE  (A1C).


Ce exerciții fizice să alegi pentru a crește energia, starea de bine și a învinge oboseala?

Ce exerciții fizice să alegi pentru a crește energia, starea de bine și a învinge oboseala?

Condiția fizică și sănătatea generală se imbunatatesc odată ce incepeti sa integrati un program regulat de exerciții fizice . Exercițiile fizice îmbunătățesc capacitatea organismului de a circula oxigenul și promovează sănătatea cardiovasculă. Acest lucru stimulează imediat energia si te vei simți și mai puțin obosit în timp, pe măsură ce condiția ta fizică se îmbunătățește. Când ești sănătos din punct de vedere fizic, treburile de zi cu zi devin mai simple și mai puțin obositoare.