CuraLife — Diabet

🧼🫧Cum alegi săpunul pentru pielea uscată a diabeticului?

🧼🫧Cum alegi săpunul pentru pielea uscată a diabeticului?

În zilele noastre săpunul este făcut din grăsimi și uleiuri, care pot fi din surse animale, vegetale sau minerale, sunt degradate în acizi grași liberi, care apoi se combină cu alcalii pentru a forma săpun brut. În săpun pot fi adăugate ingrediente suplimentare, cum ar fi parfumuri, culori și antioxidanți.

🔴MENOPAUZA - o provocare pentru femeile cu DIABET🔴

🔴MENOPAUZA - o provocare pentru femeile cu DIABET🔴

Pentru femeile cu diabet zaharat, ciclul menstrual lunar poate aduce, pe langa schimbari ale starii de dispozitie, balonare, oboseala, rezistenta crescuta la insulina si pofte alimentare variate (de exemplu, pentru ciocolata sau snackuri sarate).

HIPOGLICEMIA

HIPOGLICEMIA

Un nivel foarte scăzut al zahărului din sânge favorizează hipoglicemia care poate pune in pericol viața. Aceasta stare de slabiciune a corpului reprezinta o scadere concentratiei de glucoza din sânge care este principala sursa de energie a organismului și singura pentru creier.
Poate fii o situație de urgență!

🔥Sindromul BURNOUT🔥 și Diabetul

🔥Sindromul BURNOUT🔥 și Diabetul

Burnout-ul este o afectiune complexa. Daca pana nu demult termenul se referea doar la riscurile extreme cărora le făceau fata profesioniștii din domeniul sănătății, ofițerii de politie, pompierii si cei care se ocupă de traume si servicii umane, astăzi, burnout-ul cuprinde si alte categorii de persoane, si mai mult decat atat, sunt semnalate tot mai multe cazuri in randul copiilor, sunt cuprinse persoanele cu afectiuni grave cronice și îngrijitorilor lor. Aceasta stare de epuizare fizica si psihica care apare tot mai des in zilele noastre moderne, la persoanele cu o responsabilitate mare. Scade performanta la locul de muncă si afectează relațiile cu cei din jur.

Sarea și DIABETUL

Sarea și DIABETUL

În urma studiilor, cercetătorii confirmă influența sării din alimentație asupra creșterii glicemiei, Într-un studiu recent israelian s-a evidentiat ca, conținutul de sare era al patrulea element care influenta cresterea glicemiei, după conținutul de zahăr din mâncare, boala diabetică și ora meselor de peste zi (glicemia marindu-se mai mult după cina).